Waarden en eigenheid in bestuur en toezicht

Er is op dit moment veel aandacht voor professionalisering van organisaties, voor effectief en modern leiderschap en dito toezicht. Economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen maken een voortdurende (zelf)reflectie en (her)oriëntatie op het eigen functioneren en dat van de organisatie noodzakelijk.

Zelfevaluatie voor raden van toezicht en raden van commissarissen

Bestuurders en toezichthouders investeren in hun eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van het team. Dit is een van de principes van ‘good governance’.Toezichthouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun functioneren en het ontwikkelen van eigen professionaliteit en deskundigheid. De jaarlijkse zelfevaluatie is een belangrijk moment om te reflecteren en onderling vooruit te kijken of onder begeleiding van een extern deskundige. Aardoom & de Jong heeft de deskundigheid en ervaring om de zelfevaluatie te begeleiden.

Lees meer

De Goede Bestuurder

Door de alledaagse drukte neem je als bestuurder vaak geen tijd voor reflectie. In dit programma is ruimte voor zelfreflectie en professionalisering in een vertrouwelijke en veilige omgeving waar je in contact komt met andere bestuurders. Deelnemers en moderatoren gaan met elkaar in gesprek over thema’s die voor de bestuurder en collega’s belangrijk zijn en die ervoor zorgen dat kostbare tijd waardevol wordt besteed met een sterk inhoudelijk programma en excellente procesbegeleiding. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om zich samen met collega’s uit verschillende sectoren verder te ontwikkelen in het bestuurdersvak.

Lees meer

De Nieuwe Bestuurder

Je hebt al mooie stappen gemaakt in je loopbaan en je bent nu op een plek waar je door jouw kennis, ervaring en persoonlijke kwaliteiten je rol als directeur of senior manager uitstekend vervult. Mogelijk denk je al een tijdje na over wat jouw vervolgstap zou kunnen zijn. In het programma staat het maken van de stap van directeur of senior manager naar bestuurder centraal. Wij bieden je de begeleiding van ervaren bestuurders en consultants, zodat je ontdekt wat voor jou de beste volgende stap in je carrière is, en wat ervoor nodig is om die stap te maken.

Lees meer

Coaching

Van het bestuur en topmanagement van organisaties in het publieke domein wordt steeds meer verwacht. De eisen vanuit de omgeving nemen toe, waardoor organisaties steeds wendbaarder moeten worden in een bijna continu veranderingsproces. Dit vraagt om leiderschap, visie en de vaardigheden om steeds weer de verschillende perspectieven van belanghebbenden in en rond jouw organisatie met elkaar te verbinden. De coaches van Aardoom & de Jong hebben ruime bestuurlijke ervaring en kennen de praktijk. We bieden coaching aan die laagdrempelig is, snel beschikbaar en met een krachtgerichte aanpak.

Lees meer

Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close