Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

ICT in de publieke sector – Van beheer naar regie

ICT
5 mei 2021

Wij zien dat in de publieke sector de volwassenheid van de IT enorm toeneemt. Mede door corona zijn organisaties gedwongen om ICT hoger op de managementagenda te zetten. Een goede ontwikkeling waarmee de ‘business’ beter wordt voorzien van de juiste ICT-voorzieningen, zodat het werk efficiënt kan worden uitgevoerd.

Daarmee verandert tevens de complexiteit van de ICT. Waar de ICT eerst door de eigen organisatie geleverd werd, wordt nu meer en meer ICT-dienstverlening geleverd door derden (leveranciers). Onderwerpen als outsourcing, cloud, vendor lock-in, en contract- en leveranciersmanagement komen nu ter sprake. Hierdoor veranderen de rollen van de ICT-medewerkers, wat tevens van invloed is op de relatie tussen de ‘business’ en de ICT-afdeling. Het beleid van de organisatie is leidraad voor de ICT- strategie. Kortom, veel organisatie impact. Deze transformatie van de ICT-afdeling ‘’Van beheer naar regie” is complex en vergt doordachtzaamheid.

Is dit herkenbaar voor jouw organisatie? Herken je de complexiteit? Wij zijn benieuwd!

Aardoom & de Jong is ervaren in de werving & selectie van ICT-rollen op directie- en managementniveau en (senior) professionals (vast en interim). Wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact op met Roy Zwiep of Joep Teunissen.

Nieuws

Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
14 oktober 2021
Strategisch Talent Management
8 oktober 2021
Diversiteit & Inclusie
5 oktober 2021
Diversiteit & Inclusie
29 september 2021
Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
28 september 2021
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close