Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

De Nieuwe Bestuurder: Goed leiderschap al ouder dan de weg naar Rome

De Nieuwe Bestuurder
7 January 2022

De Nieuwe Bestuurder

Goed leiderschap al ouder dan de weg naar Rome

 

In de klassieke Griekse oudheid werd goed leiderschap gekoppeld aan vier belangrijke eigenschappen. De deugden Verstandigheid, Moed, Gematigdheid en Rechtvaardigheid. Een leider met een uitgebalanceerde persoonlijkheid die deze deugden heeft verinnerlijkt zal succesvol zijn.

Het ontwikkelen van dit mentale repertoire vergt een lange en moeilijke weg, die vaak tegen de menselijke natuur ingaat. Het is dan ook niet voor niks dat in diezelfde tijd de democratie ontwikkeld werd, om de verleidingen van de leider tot absolute macht en het corrumperen van instituties in balans te houden. Hieruit ontwikkelde zich de scheiding der machten en in een democratie blijft het altijd zoeken naar een goede balans zoals nu ook in onze rechtstaat aan de orde is.

Hoe geef jij invulling aan zeggenschap, aan tegenkrachten en diversiteit in je eigen organisatie? Wat voor leider ben je en welke wil je worden? Wat is voor jou een goede balans tussen geven en nemen? Hoe deel jij toe wat anderen toekomt. Wanneer sta jij op als niemand anders dat doet?

Deze en andere relevante kwesties komen aan bod in het nieuwe programma “De nieuwe bestuurder”. Je krijgt nieuwe inzichten en handelingsperspectieven aangereikt. En plezier is niet verboden! 

 

“De Nieuwe Bestuurder” is het meest persoonlijke programma voor de volgende stap in jouw loopbaan.

Wil je deelnemen of meer informatie over het programma, dan hoor ik dat graag! Meer informatie lees je hier of neem contact op met mij of Maurice Sluis.

Clemens Blaas
 

Ben je al bestuurder en wil je je nog verder ontwikkelen? Lees dan hier meer over ons ontwikkelprogramma 'De Goede Bestuurder'.

Nieuws

Nieuws
25 July 2022
Nieuws
Menselijk Kapitaal
14 July 2022
Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
3 June 2022
Samen voor goud
24 May 2022
Strategisch Talent Management
13 April 2022
Strategisch Talent Management
8 April 2022
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close