Hoe vind je een interim manager voor de publieke sector?

Maurice Sluis 26-7-2017 12:19
Categorieën: Blog

Hoe vind je een interim manager voor de publieke sector?

Anno 2017 werken steeds meer directeuren en managers als zelfstandigen. Dit betekent dat er meer aanbod is, maar ook meer speurwerk voor wie een interim directeur of -manager wil inzetten. Er zijn verschillende manieren om de juiste interim directeur of -manager aan te trekken / te zoeken. Maurice Sluis, partner bij Aardoom & de Jong Interim raadt de volgende vijf manieren aan.

Netwerk

Allereerst natuurlijk via je eigen (privé) netwerk. Met deze mensen heb je in het verleden al gewerkt of ken je uit privékring. Hierdoor is er al een vertrouwensband en maakt het wellicht makkelijk om snel te schakelen.

Linkedin

LinkedIn is ook een goede optie. In Nederland zijn meer dan 5 miljoen mensen actief op LinkedIn. Door het delen van een vacature kan je in relatief korte tijd een groot aantal mensen bereiken.

Platforms voor interimmers

Interim managers zijn ook te bereiken via zoekmachines en het plaatsen van vacatures op platforms als Planetinterim, Freelance.nl, Interim-netwerk.

Werving & selectiebureaus

Voor wie zelf niet de capaciteit- of geen tijd heeft om op zoek te gaan, of de zoektocht aan een specialist wil overlaten kan een gespecialiseerd bureau voor de publieke sector inschakelen, zoals Aardoom & de Jong. Zij beschikken over het actuele netwerk en specifieke kennis van de markt voor begeleiding van het traject en het selecteren van de juiste kandidaten.

Het ideale werving en selectiebureau voor interimmers is in staat zich snel en grondig te verdiepen in het bedrijf, de specifieke situatie en de vraag. Het is belangrijk dat het bureau niet alleen zoekt in haar interne netwerk, maar verder kijkt dan het in sommige gevallen exclusieve eigen netwerk. Hiermee borg je dat altijd op de juiste gronden de match gemaakt wordt met een gekwalificeerde manager of professional.

Wil je weten wat Aardoom & de Jong Interim voor je kan betekenen? Neem contact op met Maurice Sluis via onderstaande button.

Contact met Maurice

Reageer