Aardoom & de Jong maakt de samenleving iedere dag een beetje beter

Hoe vind je een interim manager voor jouw maatschappelijke organisatie?

Menselijk Kapitaal
17 May 2023

Hoe vind je een interim manager voor jouw maatschappelijke organisatie? 

In onze vorige blog hebben we besproken hoe lang je een interimmer inzet. Maar hoe vind je de interim manager die past bij jouw organisatie? Het aanbod van interim professionals is de laatste jaren merkbaar toegenomen. Steeds meer bestuurders, directeuren en managers bieden hun expertise aan op interim basis, meestal als ZZP’er. En deze interim managers zijn nu rechtstreeks bereikbaar (waar je voorheen gewend was ze in te huren via een gespecialiseerde bedrijf dat interim managers in dienst had).  

Door het toegenomen aanbod nemen ook de inspanningen toe voor het vinden van een geschikte interimmer. Wij maken het je daarom graag gemakkelijker door het benoemen van enkele opties voor het vinden van die geschikte interim manager. Sanjai Bissimbhar, consultant bij Aardoom & de Jong raadt de volgende vier manieren aan om de juiste interimmer voor jouw maatschappelijke organisatie te vinden: 

1. Via jouw eigen netwerk 
Activeer jouw eigen (privé) netwerk. Met deze mensen heb je in het verleden al gewerkt of ken je wellicht uit privékring. Er is vaak al een vertrouwensband en dat maakt het wellicht gemakkelijker om snel te schakelen.  

2. Via Linkedin 
Deel je vacature op LinkedIn. In Nederland zijn meer dan 5 miljoen mensen (zakelijk) actief op LinkedIn, waarvan ruim 1,15 miljoen Nederlanders LinkedIn dagelijks gebruikt. Je kunt dus in korte tijd veel mensen bereiken, vooral als jouw connecties de vacature delen binnen hun eigen netwerken. Op LinkedIn tref je ook groepen aan waar interim professionals zijn aangesloten. 

3. Via (online) platforms voor interim professionals 
Plaats je vacature op platforms zoals planetinterim.nl, freelance.nl en interim-netwerk.nl. Hierdoor bereik je ook interim managers die niet direct in jouw netwerk zitten.  

4. Via werving & selectiebureaus 
Besteed je zoekopdracht uit aan gespecialiseerde werving & selectie bureaus. Zij beschikken over het actuele netwerk van kandidaten voor maatschappelijke organisaties. Dit scheelt je veel tijd en capaciteit omdat je het intensieve werving & selectietraject niet zelf uitvoert. Een traject dat in de meeste gevallen op maat is gemaakt. 

Wij worden veel benaderd door maatschappelijke organisaties voor het begeleiden van werving en selectietrajecten voor interim bestuurders, -directeuren en -managers. Wil je weten wat Aardoom & de Jong voor je kan betekenen? Neem gerust contact op met Maurice Sluis of Sanjai Bissumbhar. 

    Maurice Sluis
    
+316 3430 1730
     sluis@aardoomendejong.nl