Aardoom & de Jong helpt Nictiz met de Werving & Selectie voor het programma Medmij

Maurice Sluis 14-11-2018 12:17
Categorieën: Nieuws

Aardoom & de Jong helpt Nictiz met de Werving & Selectie voor het programma Medmij

Sinds de zomer 2018 is MedMij live en kunnen partijen zich aanmelden om deelnemer te worden. Om de dienstverlening van Nictiz aan MedMij soepel te laten verlopen speelt Aardoom & de Jong een belangrijke rol in de werving en selectie.

Roy Zwiep: “Wij vinden het een hele eer om aan dit mooie project, wat echt bij zal gaan dragen aan "betere zorg", deel te mogen nemen. Dit sluit ook helemaal aan bij onze missie de publieke sector elke dag een beetje beter te maken”.

De zorg rond de patiënt organiseren, samen beslissen over de behandeling en sturen op uitkomsten zijn van belang voor de zorg. Hiervoor is een goede ICT-infrastructuur van belang. Iedere zorgorganisatie heeft haar eigen systeem. MedMij gaat het mogelijk maken dat patiënten hun gezondheidsgegevens kunnen inzien, beheren en delen in een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Gezondheidsgegevens zijn nu vaak op meerdere plekken bij verschillende zorgverleners opgeslagen. Tot nu toe ontbrak de mogelijkheid om al deze gegevens overzichtelijk op één plek bijeen te brengen en te beheren. MedMij gaat dat veranderen en zorgt dat de patient grip krijgt op zijn of haar gezondheidsgegevens. EPD-leveranciers van zorgverleners moeten hier nog wel op aansluiten.

Nictiz (het landelijke expertisecentrum e-health) is vanaf de start actief in MedMij. Zij streven naar betere gezondheid door betere informatie en hebben verstand van hoe je informatie op een gestandaardiseerde manier uitwisselt binnen de zorg. Zij ontwikkelen en beheren daarom het stelsel van informatiestandaarden, zodat deelnemers van MedMij de gezondheidsinformatie daadwerkelijk kunnen uitwisselen. Ook zorgen zij ervoor dat leveranciers de standaarden correct inbouwen.

Wil je ook deel van uitmaken van het Nictiz – MedMij team? Klik dan hier voor meer informatie.

Reageer