Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

‘Het lukt ons niet om nieuwe leidinggevenden te vinden. Het moet drastisch anders’

Strategisch Talent Management
5 oktober 2021

Dat was de onderwerpregel van een mail die ik deze zomer ontving van een van onze opdrachtgevers. We praatten hier vervolgens over door in een Teams-meeting met drie van hun HR-adviseurs.

Op basis van deze intake werk ik op dit moment samen met een collega een voorstel uit. We stellen voor om gezamenlijk de zittende populatie van leidinggevenden te analyseren (huidig functioneren en ontwikkelpotentieel) en zo vast te stellen welke competenties in de praktijk belangrijk zijn om een succesvolle leidinggevende te zijn. Vervolgens stellen we voor om de strategie van de organisatie erbij te pakken: waar wil de organisatie naar toe en welke competenties zijn daarbij cruciaal? Zo ontwikkelen we een concept voor een nieuwe set competenties. Hierover gaan we vervolgens uitgebreid in gesprek met bestuur en MT. Resultaat: een door lijn en staf gedragen nieuwe set van Competenties van de Toekomst.

Omdat het ‘drastisch anders moet’, stellen we vervolgens voor om een belangrijk besluit te nemen: (bijna) alle oude selectiecriteria laten we los en we gaan selecteren op basis van de nieuwe competenties. De selectiegesprekken zien er dan compleet anders uit: het CV is niet langer de leidraad van het gesprek, maar de competenties. Verwachting is dat de gesprekken hierdoor leuker en interessanter worden, gedetailleerder en diepgaander. En voor betere resultaten zullen zorgen.

Daarnaast stellen we voor om de selectiecommissies te trainen om deze gesprekken-nieuwe-stijl goed te voeren. We sturen het samenwerkingsvoorstel vandaag of morgen uit; we kunnen niet wachten te horen wat het HR-team vindt van ons ‘drastisch anders’-voorstel!  

Een traject Strategisch Talent Management (STM) ziet er iedere keer weer anders uit; we werken altijd op maat. Voor een hele organisatie of zoals in dit geval voor de doelgroep Leidinggevenden. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen als het gaat om personeelsplanning? Neem dan contact op met mij of mijn collega Maurice Sluis.

René Leermakers

Nieuws

Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
14 oktober 2021
Strategisch Talent Management
8 oktober 2021
Diversiteit & Inclusie
5 oktober 2021
Diversiteit & Inclusie
29 september 2021
Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
28 september 2021
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close