Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

De vraag is: sneller of verder?

Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
23 March 2022

De vraag is: sneller of verder? 

Een goed team vraagt om goed leiderschap maar ook om openheid en verbinding. 

We kennen het adagium: ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.’ Ik weet niet of en in hoeverre dat echt waar is. Wel weet ik uit ervaring dat ‘samen verder komen’ sterk afhankelijk is van de manier waarop een team samenwerkt. We stellen teams zorgvuldig samen en creëren de juiste omstandigheden en randvoorwaarden voor succes. Waarom gaat het dan soms toch niet goed? Waarom is hetzelfde team in de ene context succesvol en in een andere helemaal niet?  

Het Nederlands voetbalelftal transformeerde onlangs van een inspiratieloos elftal dat van ‘in de basis’ zwakkere tegenstanders verloor, naar een bevlogen team dat tegenstanders met mooi spel  versloeg. Het enige wat veranderd was, was de coach. Wat deed hij anders dan de vorige? Hij zorgde voor openheid en transparantie. Hij praatte uitgebreid met zijn spelers en was duidelijk over de speelwijze en eenieders rol daarin. Daarna pakte het team van professionals het in de wedstrijden op. De rest is geschiedenis.  

Soms is nieuw leiderschap de manier om een team effectiever te maken. Daarvoor kan Aardoom & de Jong aan de slag met de werving en selectie. Soms heeft een team echter meer nodig. Het programma ‘De Groeiversneller II – wendbaar & ondernemend’ is een programma waarmee een team zich substantieel kan versterken. Door elkaars talenten, motivatie en competenties te leren kennen, maar ook door samen een visie te ontwikkelen op nieuwe economische en maatschappelijke bewegingen. En tenslotte door als team te leren werken met een aantal nieuwe instrumenten en deze direct effectief in te zetten. 

Meer weten over het programma de Groeiversneller II voor senior professionals, managers en directeuren dat in februari 2022 van start gaan of over de Groeiversneller II als maatwerkprogramma (in company) voor het versterken en revitaliseren van teams? Dan hoor ik dat graag. 

Meer informatie lees je hier of neem contact op met mij of Maurice Sluis

Frans Donders 

Nieuws

Samen voor goud
24 May 2022
Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
14 April 2022
Strategisch Talent Management
13 April 2022
Blog
De Goede Bestuurder
12 April 2022
Strategisch Talent Management
8 April 2022
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close