Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

De holistische benadering

Diversiteit & Inclusie
29 september 2021

Dosis D&I: De holistische benadering

Vaak wordt Diversiteit & Inclusie ingezet in de vorm van een doelgroepenbenadering. Zijn er weinig vertegenwoordigers van een gewenste doelgroep binnen een organisatie dan worden vaak gerichte acties ingezet. Zo kan b.v. de wens voor culturele diversiteit bij het beschrijven van een vacature naar boven komen. Het is belangrijk om andere vormen van diversiteit hierbij niet uit het oog te verliezen. Investeren in een inclusieve werkcultuur kan daarbij helpen.

Als uitgangspunt kies ik daarom graag een holistische benadering. Dit wil zoveel zeggen dat je in je werk een onderdeel bent van een team (en teams zijn weer een onderdeel van de gehele organisatie) en ook zo wordt beschouwd. In een team zijn verschillende kwaliteiten vertegenwoordigd en vullen de kennis en kunde van de individuen elkaar aan. Andere (nog ontbrekende) kwaliteiten worden gezien als een welkome aanvulling op het bestaande team. Diversiteit omvat hier alle aspecten waarop we van elkaar kunnen verschillen. Door de juiste aandacht te geven aan zowel zichtbare als onzichtbare diversiteit kunnen we de kwaliteit verhogen in teams en dus ook in hele organisaties.

Wil je meer weten over mijn ervaringen en/of onze dienstverlening met betrekking tot Diversiteit & Inclusie, dan hoor ik dat graag. Meer informatie lees je hier of neem contact op met mij of Maurice Sluis.

Marelva van Erp-Bito
 

Nieuws

Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
14 oktober 2021
Strategisch Talent Management
8 oktober 2021
Diversiteit & Inclusie
5 oktober 2021
Diversiteit & Inclusie
29 september 2021
Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
28 september 2021
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close