Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

Battle for Talent

Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
3 June 2022

Battle for Talent

 

De arbeidsmarkt is momenteel sterk in beweging. De al jaren geleden ingezette vergrijzing gaat nog altijd gestaag door en zal pas enigermate afnemen wanneer de naoorlogse babyboomgeneratie uit het arbeidsproces is verdwenen. Er zal de komende jaren nog veel kennis en ervaring verdwijnen en de vraag naar nieuwe, goed gekwalificeerde, medewerkers zal verder toenemen. Verder zien we dat nu al in veel sectoren een groot personeelstekort bestaat, tekorten die door de recente pandemie verder zijn opgelopen. De arbeidsmarkt is een vechtmarkt geworden. De ‘battle for talent’ is in volle hevigheid losgebarsten.

Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt van Tilburg University merkte in NOS Nieuws van 3 juli 2021 op: “Een tekort aan mensen (…) belemmert het economisch herstel” en loopbaanadviseur Ada Jongkamp merkte in hetzelfde artikel op dat mensen steeds meer op zoek zijn naar zinvol werk. Het is voor organisaties daarom meer dan ooit zaak dat ze als werkgever aantrekkelijk zijn en blijven. Dat ze talent kunnen aantrekken en vasthouden: binden en boeien. Meer dan ooit stellen professionals eisen aan organisaties. Zinvol werk betekent voor hen onder meer invloed op de ontwikkeling van de organisatie, mee kunnen sturen vanuit persoonlijke motivatie, talenten en competentieprofiel, en  betrokken, wendbaar en ondernemend kunnen werken om duurzame economische en maatschappelijke waarde te creëren.

Hoe kun je als organisatie mensen binden en boeien?  Hoe blijven ervaren professionals en managers gemotiveerd en betrokken? Hoe kunnen nieuwe medewerkers actief en vitaal aan hun nieuwe rol beginnen? Hoe kan een belangrijk team in de organisatie een stevige nieuwe impuls krijgen? Aardoom & de Jong ondersteunt door middel van het ontwikkelprogramma ‘De Groeiversneller II – Wendbaar & Ondernemend’ de ontwikkeling van de innovatieve, wendbare en ondernemende (senior) professional, manager en directeur. We (re)vitaliseren de deelnemers: we brengen hen weer terug naar hun kernwaarden, ambities en ‘drive’, reiken nieuwe management- en innovatie instrumenten aan, en verstevigen hun visie op actuele maatschappelijke ontwikkelingen. 

Groeiversneller II – Wendbaar & Ondernemend is een bijzonder en aansprekend programma van de Aardoom & de Jong Academie dat eind 2022 van start gaat. 

Wil je deelnemen of meer informatie over het programma, dan hoor ik dat graag. Meer informatie lees je hier of neem contact op met mij of Maurice Sluis.

Frans Donders
06-12504008 
frans@aardoomendejong.nl

Nieuws

Diversiteit & Inclusie
4 October 2022
Nieuws
23 September 2022
Strategisch Talent Management
16 September 2022
Nieuws
6 September 2022
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close