Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

Nieuwsgierig en zonder oordeel onderzoeken

Diversiteit & Inclusie
16 september 2021

Dosis D&I: Nieuwsgierig en zonder oordeel onderzoeken

Nieuwsgierigheid is vaak de basis voor een verbetering of verandering. Voor Diversiteit & Inclusie draait het om een oprechte interesse in de ander en zijn of haar kwaliteiten.

Het vraagt tegelijk ook van een nieuwkomer de openheid om die kwaliteiten te tonen. En ja, duidelijk dat hier gevoeligheden de kop kunnen opsteken, want hoe geef je b.v. blijk van interesse zonder de grens van respect over te gaan? Hoe laat je jezelf zien als je onzeker bent over de interpretaties van de ontvangende partij? Hoe ga je om met het algehele ongemak van nog niet gewend zijn om op deze manier met elkaar om te gaan? 

Daar heb ik geen kant-en-klare antwoorden op, maar ik geloof stellig dat als je intentie goed is, dat voelbaar is voor je gesprekspartner en als dat wederzijds is je er met elkaar wel uitkomt. En ik durf zelfs te voorspellen dat er aan beide kanten waardering zal ontstaan.

Wil je meer weten over mijn ervaringen en/of onze dienstverlening met betrekking tot Diversiteit & Inclusie, dan hoor ik dat graag. Meer informatie lees je hier of neem contact op met mij of Maurice Sluis.

Marelva van Erp-Bito

Nieuws

Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
14 oktober 2021
Strategisch Talent Management
8 oktober 2021
Diversiteit & Inclusie
5 oktober 2021
Diversiteit & Inclusie
29 september 2021
Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
28 september 2021
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close