Terugblik inspiratiebijeenkomst 'HR vakmanschap in de zorg'

Rose van der Giessen 25-11-2019 12:11
Categorieën: Inspiratiebijeenkomst, Nieuws

'Terugblik inspiratiebijeenkomst 'HR vakmanschap in de zorg'

We blikken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst op ons kantoor in Zwolle.

De inspiratiebijeenkomst ‘HR vakmanschap in de zorg’, leverde op “aangever" Bert Roelofs van het Gelreziekenhuis een hoop discussie, hilariteit en herkenbaarheid op.
Vooral een zoektocht hoe weer terug te keren naar echte aandacht voor de mens op de werkvloer zonder geregeerd te worden door de 'gesel' van PDCA. Hoe kom je weer terug bij authentieke beleving van eigenaarschap van je eigen werk en dat in samenwerking met je collega's? Hoe krijg je weer die energie met elkaar te pakken, die je nodig hebt om je werk met plezier te doen? Wat moet je als leidinggevende durven loslaten, en wat levert je dat op? 
Er ontstonden leuke en aanstekelijke discussies met hier en daar een 'traditionalist' die de discussie mooi op scherp zette. Bert kwam daar prima uit. Hij oogstte ook bewondering voor hoe men dit, van hoog tot laag, in zijn organisatie aan het uitproberen is. Waarbij ook een RvB hierin haar rol neemt, faciliteert en zelf een voorbeeldfunctie invult. We zijn benieuwd naar hoe dit over 1 of 2 jaar verder vorm heeft gekregen. Na de bijeenkomst ging de discussie ook tijdens de borrel nog even door.

Met veel dank aan alle gasten!
 

 

Reageer