Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

Toezicht houden door jezelf te zijn!

De Nieuwe Toezichthouder
5 januari 2022

Toezicht houden door jezelf te zijn!

Je wilt het publieke domein graag mooier maken. Je hebt je breed ontwikkeld en bent eraan toe om je expertise vanuit overstijgend perspectief in te zetten. Een rol in een RvT spreekt je aan. Maar je twijfelt: je herkent jezelf niet in het standaard profiel van een toezichthouder. Misschien ben je eigenlijk nog "te licht" voor deze verantwoordelijkheid? Of je vraagt je af wat jij aan te vullen hebt op de ervaren personen in een dergelijke groep. 

Ontdekken wat jij als persoon met jouw ervaring voor toegevoegde waarde als RvT-lid kan zijn; dat is waar het in dit programma om draait!  Hierbij gaat het vooral om: wie ben jij? Wat zijn jouw persoonlijke drijfveren en kwaliteiten? En hoe zet je die op een effectieve manier in? 

Als lid van een RvT beweeg je je binnen vastgelegde kaders, waarin de verantwoordelijkheden zijn vastgelegd. Het kennen daarvan is belangrijk. Echte impact maken doe je echter op grond van jouw persoonlijke stijl. In het programma De Nieuwe Toezichthouder gaan we samen met jou op zoek naar jouw stijl als toezichthouder en de effectiviteit daarvan. We onderzoeken samen hoe je die vanuit jouw drijfveren en kwaliteiten nog verder kunt versterken. Zo vergroot je jouw meerwaarde voor de Bestuurder en de organisatie en breng je constructieve interacties met je collegae-RvT-leden tot stand. Dit programma helpt je om een weloverwogen keuze te maken voor een RvT-positie. En kan je, als je dat doet, goed voorbereid en met zelfvertrouwen naar de rol en organisatie op zoek waarvoor jij het verschil wilt maken!
 

Wil je meer weten over het programma weten? Neem dan contact op met mij of mijn collega Anna van der Giessen. We denken graag met je mee.

Nelleke Vogel

Nieuws

Samenwerkingsvraagstukken
18 januari 2022
Webinars & Inspiratiebijeenkomsten
17 januari 2022
Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
17 januari 2022
De Nieuwe Toezichthouder
13 januari 2022
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close