Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

Groeiversneller II - Ondernemen in de publieke sector

Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
6 januari 2022

Ondernemen in de publieke sector 

Dat ondernemerschap niet alleen belangrijk is voor organisaties met een winstdoelstelling is inmiddels breed geaccepteerd. Ondernemerschap gaat om het - samen met anderen - gemotiveerd, betrokken en actief behalen van doelen, met durf en creativiteit en met inzet van alles wat een mens verder in zich en tot zijn of haar beschikking heeft. Juist organisaties in de publieke sector kunnen veel profijt hebben van ondernemende medewerkers. 

‘Intrapreneurship’ is de term die als variant op ‘entrepreneurship’ wordt gebruikt voor ondernemers in een organisatie. Om intern ondernemerschap te stimuleren is het van belang dat een organisatie zich open stelt voor initiatieven die ondernemende medewerkers nemen en hen faciliteert en van middelen voorziet bij het realiseren daarvan. Belangrijke overeenkomsten tussen ‘entrepreneurs’ en ‘intrapreneurs’ zijn - naast enige intelligentie en een genuanceerde visie op economie en maatschappij - de leiderschapskwaliteiten die nodig zijn om mensen mee te krijgen en het vermogen om wendbaar en adaptief te reageren op veranderende omstandigheden of tegenslagen.

In het programma Groeiversneller II – Wendbaar & Ondernemend reiken wij de deelnemers een aantal instrumenten aan, dat zij in kunnen zetten om effectief als intern ondernemer in een organisatie aan de slag te gaan. Instrumenten als de ‘E Scan’, waarin de deelnemer zijn of haar ondernemerschapscompetenties leert kennen, het ‘Effectuation Model’ met de vijf principes van succesvolle ondernemers, het ‘Design Thinking Model’ voor snel en gericht innoveren en het ‘Innovation Model Canvas’ om innovaties effectief te implementeren. Het programma voor (senior) professionals, managers en directeuren, die wendbaarder, innovatiever en ondernemender willen leren werken, start in februari 2022. 

Wil je deelnemen of meer informatie over het programma, dan hoor ik dat graag. Meer informatie lees je hier of neem contact op met mij of Maurice Sluis.

Frans Donders

Nieuws

Samenwerkingsvraagstukken
18 januari 2022
Webinars & Inspiratiebijeenkomsten
17 januari 2022
Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
17 januari 2022
De Nieuwe Toezichthouder
13 januari 2022
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close