Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

Help! Onze beste medewerkers gaan binnenkort met pensioen…

Strategisch Talent Management
8 oktober 2021

De babyboomers stromen in groten getale uit. Ook in de publieke sector gaat het om vele duizenden medewerkers per jaar. Daar komt bij dat het in de praktijk erg lastig blijkt om jonge medewerkers vast te houden. Gevolg: een gemiddeld steeds ouder wordende medewerkerspopulatie.  

Dit is een beeld dat we als Aardoom & de Jong veel tegenkomen op het moment. Vaak worden we uitgenodigd om een vacature in te vullen voor een lastig te vervullen management of professional rol. Steeds vaker adviseren we in dit soort situaties het niet te laten bij de incidentele invulling van een vacature (doen we natuurlijk graag!), maar ook meer strategisch naar het totale personeelsbestand te kijken. Om verrassingen in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.  

We hanteren hiervoor een methodiek – Strategisch Talent Management - waarmee we binnen vier sessies samen met het management op een gestructureerde wijze in kaart brengen hoe de zittende medewerkers presteren en wat hun ontwikkelpotentieel is. Ook stellen we vast welke competenties cruciaal zijn voor een succesvolle toekomst van jouw organisatie. En in hoeverre de zittende medewerkers al beschikken over deze competenties.   

Belangrijke vraag daarbij is ook: wat is de leeftijd en ambitie van de medewerkers met deze cruciale competenties, waar gaan op korte termijn hiaten ontstaan? Zo voorkom je dat je steeds opnieuw wordt ‘overvallen’ door medewerkers die plotseling vertrekken of met pensioen gaan. En kun je planmatig werken aan de opvolging van medewerkers. We stellen niet alleen daarvoor een actieplan op, maar kijken ook hoe we de Competenties van de Toekomst (eventueel versneld) kunnen ontwikkelen bij zittende medewerkers en/of hoe we ontbrekende competenties kunnen binnenhalen.   

Bij onze gesprekken in het veld merken we dat Strategisch Talent Management (STM) geen overbodige luxe meer is. Het verschaft duidelijkheid, zet aan tot gericht actie en geeft rust. Meer weten over STM? Neem dan contact op met mij of mijn collega Maurice Sluis.  

René Leermakers 

Nieuws

Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
14 oktober 2021
Strategisch Talent Management
8 oktober 2021
Diversiteit & Inclusie
5 oktober 2021
Diversiteit & Inclusie
29 september 2021
Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
28 september 2021
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close