Minke over haar deelname aan YEPP: het leiderschapsprogramma voor de publieke sector

Rose van der Giessen 27-5-2020 15:49
Categorieën: Blog

In deze blog vertelt Minke hoe zij YEPP ontdekte (tijdens haar wereldreis) en hoe zij het opleidingstraject ervaart: “Ik word voortdurend uit mijn comfort zone gehaald en samen met de andere Yeppers heb ik inmiddels mooie stappen gemaakt.”


Alweer bijna een jaar geleden is het YEPP programma op mijn pad gekomen. Ik was bezig met een fantastische reis; met de auto van Nederland naar India rijden. Hoewel ik daar nog niet klaar mee was, dacht ik wel na over het leven na de reis. Hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen als ik terug ben in Nederland? Want die uitdaging heb ik wel nodig. 

In Calcutta zag ik via LinkedIn een prachtige vacature bij Stichting Life Goals Nederland voorbijkomen, met daaraan gekoppeld het YEPP programma. Ik heb eerder een traineeship gedaan. En die ruimte voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling heb ik als een cadeautje ervaren. In het YEPP programma is die ruimte er ook, passend bij de functie die je hebt. YEPP was het extra zetje dat ik nodig had om te solliciteren.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en heb ik samen met de andere Yeppers mooie stappen gemaakt. Onder begeleiding van goede trainers worden we steeds geprikkeld om uit onze comfort zone te komen. Het dwingt mij voortdurend bezig te zijn met ‘leren’ en daar haal ik de nodige uitdaging uit. 

Reageer