"Wat doe ik verkeerd, dat ik jou gek vind?"

Frank van Dooren 16-3-2020 11:59
Categorieën: Blog

"Wat doe ik verkeerd, dat ik jou gek vind?"

De relatie met de voorzitter of een ander lid van de Raad van Toezicht is voor een bestuurder nogal eens een uitdaging. Van de ideale tandem tussen bestuur en toezichthouders is in de praktijk lang niet altijd sprake. En zeker als de relatie de tand des tijds moet doorstaan, kan er sleet op komen.Anders komt hij wel bij een stevige crisis onder druk. Wanneer gaat het noodzakelijke ‘schuren’ over in irritatie die vervolgens – onuitgesproken – in een conflict kan ontaarden? De goede bestuurder weet dat de ander veranderen geen kansrijke optie is. Wat dan wel te doen?


Deze vraag en andere relevante kwesties komen aan de orde in het nieuwe programma “De goede bestuurder”. Samen met collega-bestuurders en met ervaren begeleiding van Frank van Dooren en Prof. dr. André Wierdsma reflecteert u op diepere lagen van uw bestuurdersvak. U krijgt nieuwe inzichten en handelingsperspectieven aangereikt. Plezier is niet verboden.


 “De goede bestuurder” is het meest persoonlijke programma voor reflectie en professionalisering voor bestuurders in de publieke sector.

Meer weten over het programma? Lees het hier.

Reageer