Aardoom & de Jong maakt de samenleving iedere dag een beetje beter

Diversity Day

Diversiteit & Inclusie
5 October 2021

Diversity Day

 

Sinds 2019 vieren we Diversity Day en dit jaar is dat op 5 oktober. Een dag om aandacht te vragen voor een belangrijk onderwerp als diversiteit. Wat mij betreft mag er nog een D bij van Dialoog, want daarmee geven we uiting aan inclusie, een belangrijke randvoorwaarde voor het behoud van diversiteit. Zo’n speciale dag in het jaar blijft naar mijn mening nodig om ruimte te creëren voor het vergroten van ons bewustzijn ten aanzien van D&I. En van daaruit te bewegen naar erkenning van de meerwaarde van diversiteit in al haar verschijningsvormen.

Het biedt een mooi vooruitzicht als een ieder comfortabel kan zijn met zichzelf en met de werkomgeving en vice versa. Als de druk om je aan te passen niet meer wordt gevoeld. Als je veerkracht hebt opgebouwd om om te gaan met ideeën/gedachten/meningen die anders zijn dan die van jezelf. Als je overeenkomsten tussen jezelf en anderen gaat herkennen, die op het eerste gezicht niet altijd even zichtbaar zijn.

En is een speciaal benoemde dag dé manier om aandacht te vragen voor D&I? Van wat ik zie en hoor krijgt het in ieder geval elk jaar een beetje meer bekendheid. Steeds meer bedrijven organiseren D&I-activiteiten rondom deze dag, variërend van een dag tot een week of zelfs een maand. En dat kan ik alleen maar toejuichen. Maar natuurlijk droom ik van de dag dat we dit alles niet meer nodig hebben en D&I gewoon in ons DNA zit.

Ik gun het in ieder geval iedereen om op eigen wijze van verschillende perspectieven te leren en te genieten.

In het kader van Diversity Day gaat Aardoom & de Jong met een aantal opdrachtgevers de D&I Game Equalitypoly spelen. Daarin gaan we aan de slag met diversiteitsvraagstukken, wat een mooi startpunt of opfrispunt kan opleveren voor een diversiteitstrategie. 

Wil je meer weten over mijn ervaringen en/of onze dienstverlening met betrekking tot Diversiteit & Inclusie, dan hoor ik dat graag. Meer informatie lees je hier of neem contact op met mij of Maurice Sluis.

Marelva van Erp-Bito

Nieuws

Diversiteit & Inclusie
27 May 2023
Maak kennis met onze collega's
24 May 2023
Maak kennis met onze collega's
10 May 2023
Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close