Aardoom & de Jong maakt de samenleving iedere dag een beetje beter

De Grote Personeelscrisis

Strategisch Talent Management
16 September 2022

Na de kredietcrisis zitten we nu midden in De Grote Personeelscrisis 
 

We hadden het eigenlijk wel kunnen weten. De krapte op de arbeidsmarkt als gevolg van de uitstroom van de babyboom generatie, werd jarenlang vertraagd door recessies die elkaar in rap tempo opvolgden en het herstel dat steeds lange tijd na-ijlde. Denk aan de internet zeepbel (2001) en de kredietcrisis (2007-2009). Kenmerk van iedere crisis is dat organisaties moeten bezuinigen en mensen hun baan verliezen; deze mensen vullen dan weer de gaten die elders vallen op. Daardoor staken we collectief onze kop in het zand en dachten onvoldoende na over het vertrek van de babyboomers. Maatregelen namen we al helemaal niet. 

Strategisch Talent Management 
Als Aardoom & de Jong ontwikkelden we enkele jaren terug een nieuwe propositie voor organisaties in de publieke sector: Strategisch Talent Management (STM). We voorzagen namelijk een grote behoefte voor een hedendaagse kijk op Strategische Personeelsplanning. Vertrekkend vanuit de organisatiestrategie, werkend met Competenties van de Toekomst en aansluitend bij de trend dat steeds meer teams werken met een vorm van zelforganisatie. Waar bij SPP in het verleden vaak de nadruk lag op kwantiteit, waardeert STM kwaliteit en kwantiteit gelijkwaardig. 

De Grote Personeelscrisis 
Anno 2022 merken we dat alle sectoren, van horeca tot zorg, last hebben van alweer de volgende crisis: De Grote Personeelscrisis. Het is inmiddels onwaarschijnlijk ingewikkeld om voldoende gekwalificeerde (nieuwe) medewerkers te vinden en tot overmaat van ramp vertrekken goede medewerkers ook nog eens. We kunnen het nu niet meer wegstoppen; the war-for-talent is here to stay... 

Heeft De Grote Personeelscrisis jouw organisatie ook in de greep? We sparren graag met je over mogelijke oplossingen. 
   
René Leermakers
 

Nieuws

Maak kennis met onze collega's
26 July 2023
Maak kennis met onze collega's
28 June 2023
Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close