Hoe selecteer je een goed werving & selectiebureau voor interimmers in de publieke sector?

Maurice Sluis 24-11-2017 14:49
Categorieën: Blog

Hoe selecteer je een goed werving & selectiebureau voor interimmers in de publieke sector?

We merken dagelijks dat er een steeds grotere vraag komt naar interim managers of professionals met concrete ervaring in de publieke sector. Buiten ervaring in de sector kan het ook verfrissend zijn om open te staan voor interimmers die van buiten de sector komen en daarmee ervaringen en competenties meebrengen die wellicht (nog) niet in de eigen organisatie aanwezig zijn.

Er zijn diverse manieren om een interim manager aan te trekken / te zoeken. Denk aan het eigen netwerk, via Linkedin, platforms voor interimmers of via een gespecialiseerd werving & selectiebureau. Lees voor meer informatie ook onze blog “Hoe vind je een interim manager voor de publieke sector?”.

Voor wie zelf niet de capaciteit of tijd heeft om op zoek te gaan, of de zoektocht aan een specialist wil overlaten kan een werving & selectiebureau voor de publieke sector inschakelen, zoals Aardoom & de Jong. Zij hebben het netwerk en specifieke kennis van de markt voor snelle en zorgvuldige begeleiding van het traject en het selecteren van de juiste kandidaten.

Maurice Sluis, partner bij Aardoom & de Jong Interim: “Het ideale werving en selectiebureau voor interimmers is in staat zich snel en grondig te verdiepen in het bedrijf, de specifieke situatie en de vraag. Het is belangrijk dat het bureau niet alleen zoekt in haar interne netwerk, maar verder kijkt dan het in sommige gevallen exclusieve eigen netwerk. Hiermee borg je dat altijd op de juiste gronden de match gemaakt wordt met een gekwalificeerde manager of professional”.

Wil je weten wat Aardoom & de Jong Interim voor je kan betekenen? Neem contact op met Maurice Sluis via onderstaande button.

Contact met Maurice

Reageer