Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

Dé visvijver voor het aantrekken van nieuw talent de flexibele schil

Strategisch Talent Management
23 november 2021

Dé visvijver voor het aantrekken van nieuw talent: de flexibele schil 

Jarenlang bouwden veel organisaties aan een kwalitatief hoogwaardige pool van freelancers, projectmedewerkers en ZZP'ers. Immers: een belangrijk deel van ons personeelsbestand wilden we vooral flexibel houden, zodat we eenvoudig konden op- en afschalen. Door deze insteek levert de flexibele schil inmiddels een belangrijke bijdrage aan de organisatiedoelstellingen en is deze groep de laatste jaren alleen maar verder gegroeid – in zowel kwaliteit als kwantiteit.   

Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het aantrekken van nieuw talent voor organisaties steeds ingewikkelder geworden. Veel organisaties realiseren zich echter niet dat de groep los-vast-medewerkers een geweldige visvijver is om (nieuw) talent voor vast aan zich te binden. Groot voordeel is namelijk dat deze groep meestal op verschillende plekken in de organisatie aan de slag is geweest. Hierdoor hebben meerdere leidinggevenden een goed beeld van wat iemand kan en wat iemands kwaliteiten en competenties zijn. Hoe waardevol is dat: betrouwbare referenties liggen voor het oprapen in de eigen organisatie. En dat zorgt voor een betere match tussen talent en organisatie.  

Het is verstandig om jezelf van tijd tot tijd indringende vragen te stellen over je flexibele schil. Persoonlijk vind ik dit de allerbelangrijkste vraag: vul jij cruciale rollen in met ZZP'ers omdat je geen goede vaste medewerkers kunt vinden? En zo ja, zorgt dat niet voor een (te) grote kwetsbaarheid op plekken die van groot belang zijn voor het succes van de organisatie? Slimme vragen in een lastige arbeidsmarkt zijn ook: gebruik jij de flexibele schil al als visvijver? En zo ja, hoe pak je dat aan? Hoe zorg je er vervolgens voor dat de flexibele schil weer wordt aangevuld met nieuwe freelancers?  

Wellicht worstel jij met heel andere vragen over jouw flexibele schil? Weet dat Aardoom & de Jong met je mee kan kijken bij dit soort Strategisch Talent Management (STM) vraagstukken. Het is ons vak, we spreken iedere dag met organisaties over dit onderwerp. En daardoor profiteer jij mee van al die ervaring.  

Wil je meer weten over de STM-dienstverlening van Aardoom & de Jong, neem dan contact op met mij of mijn collega Anna van der Giessen. We denken graag met je mee.

René Leermakers 

Nieuws

Samenwerkingsvraagstukken
18 januari 2022
Webinars & Inspiratiebijeenkomsten
17 januari 2022
Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
17 januari 2022
De Nieuwe Toezichthouder
13 januari 2022
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close