2018 zit er bijna op. Een goed moment om terug en vooruit te blikken in een vraaggesprek met Philippe en Maarten

Femke van der Wilk 19-12-2018 10:00
Categorieën: Nieuws

2018 zit er bijna op. Een goed moment om terug en vooruit te blikken in een vraaggesprek met Philippe en Maarten.

Op de website staat duidelijk te lezen: Aardoom & de Jong heeft als doel de publieke sector te verbeteren. Klopt die doelstelling anno 2018 nog steeds?

Philippe: “Nog meer dan in het begin. In Nederland komen steeds meer mensen tot de conclusie dat een goed functionerende, proactieve publieke sector van groot belang is. Dit merken we in onze gesprekken met kandidaten, die ook van buiten de publieke sector komen, maar ook zeker in de gesprekken met onze opdrachtgevers. Het is dan ook mooi te zien dat we door steeds meer opdrachtgevers uit de publieke sector gevonden worden en we deze organisaties van dienst mogen zijn met onze dienstverlening”. Maarten: “Wij bemiddelden in het eerste jaar, nu ruim 8 jaar geleden, voornamelijk staffuncties. Momenteel hebben we een veel breder bereik met bestuurders, toezichthoudende rollen, directie, management, interim vacatures en natuurlijk nu ook YEPP, ons Young Executive Public Program”.

Wat betekent de continue groei van Aardoom & de Jong voor de organisatie?

“Acht jaar geleden hebben we tegen elkaar gezegd dat groei geen doel op zich is, maar Aardoom & de Jong groeide zo hard dat de verhuizing naar nieuwe kantoren in Zwolle en Utrecht afgelopen jaar echt nodig was. Momenteel telt het team 23 collega’s ”, zegt Philippe. Maarten vult aan: “We zijn de afgelopen jaren organisch gegroeid om aan de vraag van onze klanten te kunnen beantwoorden. Wat wij echter wel ontzettend belangrijk vinden is dat wij ondanks de groei dezelfde kwaliteit blijven leveren”.

Hoe gaan jullie om met die veranderende arbeidsmarkt?

“In de afgelopen jaren is de arbeidsmarkt veranderd en daar moeten we op blijven anticiperen. Dit doen we door nog actiever te searchen en kandidaten, ook buiten ons netwerk, daadwerkelijk proactief te benaderen”, zegt Maarten. Philippe: “Verder is het maatwerk leveren en investeren in een goede en duurzame relatie met onze opdrachtgevers en kandidaten”.

Zijn jullie tevreden met hetgeen Aardoom & De Jong in 2018 heeft laten zien en bereikt heeft?

Maarten: “Ik persoonlijk zeker, al kijken we graag vooruit naar het nieuwe jaar!” Philippe laat weten dat hij tevreden is, maar nog voldoende uitdagingen ziet om de dienstverlening verder te optimaliseren. Philippe: “Ik zie een significante groei van nieuwe opdrachtgevers en opdrachten. Ik zie dit als een belangrijk signaal van onze klanten dat we gewaardeerd worden. Hier ben ik erg blij mee, en dit overtrof afgelopen jaar echt mijn verwachtingen”.

Welke drie woorden schieten jullie te binnen om 2018 samen te vatten?

“Bezieling, kwaliteit, inspirerend en als vierde bevlogen. We zijn als organisatie echt elke dag bezig om de beste dienstverlening te bieden aan onze klanten”, noemt Philippe. Maarten noemt: “Verhuizing, verbreding en het persoonlijk contact met terugkerende klanten. Dat laatste is misschien wel het mooiste signaal dat we goed bezig zijn”.

Wat zijn de plannen voor 2019?

“We gaan de stap naar een kantoor in Zuid Nederland zetten. We zijn op zoek naar een mooie en passende locatie in Eindhoven”, zegt Maarten. Aanvullend noemt Philippe: “Zodat we de markt in Zuid Nederland nog beter kunnen bedienen. Verder natuurlijk het uitbouwen van onze bestaande activiteiten, waarbij de kwaliteit van de dienstverlening voorop staat. Daarnaast starten de eerste Yeppers van ons Young Executive Public Program in februari 2019. En verwachten wij dat onze Interim Management en ICT activiteiten gestaag zullen doorgroeien. Ook zien we dat onze opdrachtgevers ons steeds vaker vinden voor adviesopdrachten. Maarten: “En daarnaast hebben we natuurlijk weer interessante inspiratiebijeenkomsten op de planning staan. Kortom: voldoende plannen dus voor het nieuwe jaar”.

Willen jullie de lezers nog iets meegeven voor 2019?

Dat 2019 maar een mooi, gezond en succesvol jaar mag worden. We wensen jullie, al onze kandidaten en opdrachtgevers, een inspirerend 2019 toe en we zien jullie graag terug in het nieuwe jaar!

Reageer