Hoe lang zet je een interim manager in?

Maurice Sluis 9-7-2017 12:02
Categorieën: Blog

Hoe lang zet je een interim manager in?

In onze eerdere blog ‘4 redenen om een interim manager in te zetten in publieke sector’ hebben we de redenen voor een interim manager in te zetten besproken. In deze blog gaan we nader in op de periode dat een interimmer ingezet kan worden.

In de regel worden interim managers ingezet voor een periode van drie tot maximaal twaalf maanden. Maar het kan voorkomen, bijvoorbeeld bij grote transities, dat een langere periode van zes tot achttien maanden wordt aangehouden. Ditzelfde geldt als er specialistische hulp nodig is bij een strategisch project of programma, dat naast de reguliere werkzaamheden uitgevoerd moet worden.

Je moet er overigens wel rekening mee houden dat de opgedane kennis, de ervaring en het netwerk met het vertrek van een interim manager ook weer uit je bedrijf verdwijnen. Het is belangrijk om altijd bij vertrek van de interim manager voor een goede overdracht te zorgen. Het is overigens ook zo dat steeds meer organisaties structureel met een grotere flexibele schil van interimmers werken.

Van interim naar vast

Natuurlijk hoeft een interim manager niet interim te blijven, maar kan hij ook permanent blijven. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als een opdrachtgever een functie uiteindelijk structureel wil invullen en beide partijen graag samen door willen gaan.
Afgelopen jaren zijn door de crisis veel goede managers en directeuren uit vaste dienst gegaan en als zelfstandige aan de slag gegaan. Nu de markt weer aantrekt zijn deze interimmers voor organisaties weer interessant en worden er afspraken gemaakt dat iemand start als interim-directeur of -manager en bij wederzijds goedvinden de interimmer weer in loondienst gaat.

Wil je weten wat Aardoom & de Jong Interim voor je kan betekenen? Neem contact op met Maurice Sluis via onderstaande button.

Contact met Maurice

Reageer