“Je mag pas weg van je post als je je eigen rotzooi hebt opgeruimd”

Frank van Dooren 25-3-2020 13:46
Categorieën: Blog

“Je mag pas weg van je post als je je eigen rotzooi hebt opgeruimd”

Wat is voor jou de ideale termijn als bestuurder bij een organisatie? Wanneer is je houdbaarheidsdatum verstreken en hoe voorkom je dat je toekomst je overkomt in plaats van dat je hier zelf de regie over voert?   


De omgeving, de organisatie en de stakeholders goed leren kennen vraagt enkele jaren tijd. Van inwerken, persoonlijke visie ontwikkelen, draagvlak organiseren en de verandering (laten) implementeren. Boeiend werk dat jou en je samenwerkingspartners veel energie geeft.
Maar als je houdbaarheidsdatum in beeld komt, kan jouw eerder geïntroduceerde, prachtige zienswijze een belemmering gaan vormen voor de nieuwe garde. Hoe ga jij om met de hieruit voortvloeiende weerstand? Waar zorg jij voor voldoende reflectie als die in eigen omgeving onder druk komt? Bestuurders zijn vaak op die plek gekomen omdat ze een stevig doorzettingsvermogen hebben. Maar wanneer wordt dit vechten tegen de bierkaai? En gooi je dan de handdoek in de ring of is het tijd voor een volgende stap?

Deze vragen en andere relevante kwesties komen aan de orde in het nieuwe programma “De goede bestuurder”. Samen met collega-bestuurders en met  ervaren begeleiding van Frank van Dooren en Prof. dr. André Wierdsma reflecteert u op de diepere lagen van uw bestuurdersvak. U krijgt nieuwe inzichten en handelingsperspectieven aangereikt. Plezier is niet verboden.

“De goede bestuurder” is het meest persoonlijke programma voor reflectie en professionalisering voor bestuurders in de publieke sector.

Meer weten over het programma? Lees het hier.

 

Reageer