Aardoom & de Jong maakt de publieke sector elke dag een beetje beter

'Old boys network' of 'everybody’s network'

De Nieuwe Toezichthouder
31 december 2021

‘Old boys network’ of ‘everybody’s network’

In het neoliberale tijdperk waarbij bestuurders in het publieke domein zich vaak afficheerden als maatschappelijk ondernemers zien we nu een nieuwe waardengerichte bestuurscultuur ontstaan, waarbij het maatschappelijk perspectief aan belang wint en de verschillende belanghebbenden van de publieke organisaties een sterkere positie krijgen. Deze veranderingen hebben ervoor gezorgd dat het toezicht houden op organisaties in het publieke domein ingrijpend is veranderd. Met aan de ene kant de overheid die steeds vastere kaders stelt waaraan organisaties zich dienen te houden en aan de andere kant een steeds veeleisender samenleving, toegenomen vraag naar efficiency en duurzame oplossingen.

Het krachtenveld waarin bestuurder en toezichthouder zich tot elkaar en tot alle belanghebbenden en samenwerkingspartners moeten verhouden, vraagt om specifieke competenties en een meer diverse samenstelling van een RvT of RvC.

Ben je benieuwd naar wat jouw persoonlijke bijdrage zou kunnen zijn als (aanstaand) toezichthouder? Welke waarden en kwaliteiten jij meebrengt, waardoor je echt iets kunt betekenen voor een organisatie? Volg dan het persoonlijke programma De Nieuwe Toezichthouder!

Meer informatie lees je hier of neem contact op met mij of mijn collega Anna van der Giessen.

Clemens Blaas

Nieuws

Samenwerkingsvraagstukken
18 januari 2022
Webinars & Inspiratiebijeenkomsten
17 januari 2022
Groeiversneller II - Wendbaar en Ondernemend
17 januari 2022
De Nieuwe Toezichthouder
13 januari 2022
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close