Verbreding focus YEPP Leiderschapsprogramma

Maurice Sluis 16-7-2019 11:08
Categorieën: Nieuws

Verbreding focus YEPP Leiderschapsprogramma

Afgelopen jaar hebben wij het YEPP - Young Executive Public Program gelanceerd. Op basis van vele gesprekken, hebben wij besloten de scope van het leiderschapsprogramma breder in te steken. Er is nu ook ruimte om talent, dat al binnen een organisatie aanwezig is, aan het YEPP leiderschapsprogramma te laten deelnemen. Verder kunnen we ook de werving en selectie van talent op ons nemen. De kandidaat treedt dan in dienst bij de opdrachtgever en neemt vervolgens deel aan het YEPP leiderschapsprogramma.

Het Young Executive Public Program (YEPP) is een maatwerk leiderschapsprogramma voor de publieke sector en kent dus nu drie varianten:

YEPP & Projecten

Deze YEPP-variant past bij jouw organisatie als je tijdelijk een jonge getalenteerde projectleider zoekt die waarde toevoegt tijdens de verandering die jouw organisatie doormaakt. Een projectleider die in staat is mensen met verschillende achtergronden en leeftijden met elkaar te verbinden. YEPP detacheert talent met 3-5 jaar werkervaring voor speciale opdrachten, projecten of tijdelijke vacatures (minimaal een half jaar). De talenten verbinden zich voor 2 jaar aan YEPP. In deze periode worden zij 2 a 3 keer gedetacheerd bij opdrachtgevers in de publieke sector; dit verrijkt hun ervaring en maakt hen breed inzetbaar. Voordeel van deze variant is dat je (zonder financieel risico) kennismaakt met een jonge, zorgvuldig geselecteerde medewerker die je na afloop van het volledige YEPP programma een dienstverband kunt aanbieden.

YEPP & Werving en Selectie

Wij kunnen de volledige werving en selectie van toptalent voor jouw organisatie verzorgen. In deze variant treedt de Yepper in dienst (op een specifieke functie) bij jouw organisatie en neemt vervolgens deel aan het YEPP leiderschapsprogramma om zich razendsnel te ontwikkelen tot een leider die het verschil maakt. YEPP ontzorgt van begin tot eind, onze dienstverlening geven we vorm zoals jij dat wenst: jij bepaalt het aantal talenten dat we voor jouw organisatie werven evenals het moment van indienstreden. Belangrijk is dat de talenten binnen jouw organisatie (naast de reguliere werkzaamheden) enkele leerzame projecten kunnen volbrengen om een maximaal leerrendement te halen uit tweejarig YEPP programma.

YEPP Open Inschrijving

Ook wanneer je al voldoende talent in huis hebt, biedt YEPP een gerichte oplossing om talent te behouden en versneld te ontwikkelen tot de leiders van de toekomst. Deelnemen is eenvoudig: je schrijft jouw opvallende medewerkers met talent voor leidinggeven in voor het YEPP-programma en wij zorgen ervoor dat zij in 1,5 tot 2 jaar tijd uitgroeien tot coachende leiders voor jouw organisatie. Voorwaarde is dat de betreffende medewerker tijdens het traject (naast de reguliere werkzaamheden) enkele projecten kan volbrengen die aansluiten bij het programma, om zo het rendement van het YEPP programma te maximaliseren.

Zie voor meer informatie over ons YEPP leiderschapsprogramma deze link.

NB. Er is nog ruimte voor de enkele deelnemers voor het programma dat na de zomer (september) start.

Reageer