Nieuwsberichten / artikelen

Categorie: BlogNieuws
Roeli Pot21-08-2019 14:37
De schijf van vijf

Ik heb in de afgelopen jaren heel wat organisaties verteld over de succesvolle aanpak van het diversiteitsbeleid bij de Rabobank: Wat hebben we gedaan? Hoe hebben we het aangepakt? Wat waren onze doelen en hoe hebben we die bereikt? Alle ingrediënten van onze succesvolle aanpak vat ik vaak samen in de ‘schijf van vijf’. De schijf van vijf kennen we allemaal als een uitgebalanceerde richtlijn voor gezond eten en een gezond leven. Zo kun je de schijf van vijf voor diversiteit en inclusie ook beschouwen. Je hebt alle vijf de ingrediënten nodig om tot een gezonde uitgebalanceerde aanpak te komen die leidt tot een diverse, inclusieve en succesvolle organisatie. En dat willen we allemaal toch?

Hier is ie dan, de schijf van vijf voor diversiteit en inclusie.

176bekeken
Geen reacties
Categorie: Benoemingen
Maurice Sluis17-07-2019 11:56
Aardoom & de Jong Advies begeleidt fusietraject

Aardoom & de Jong is de partner voor adviesvraagstukken op het gebied van strategie, (top)structuur, bemensing en ontwikkeling. De afgelopen maanden hebben wij diverse organisaties mogen adviseren, waaronder twee brancheorganisaties die willen fuseren. Bij iedere adviesopdracht werken wij met een multidisciplinair team van gedreven medewerkers. Per onderdeel van het traject wordt vastgesteld welke specifieke expertise vereist wordt.

Wij willen graag inzicht geven in onze werkwijze bij dit fusietraject

346bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Maurice Sluis17-07-2019 10:36
Nu ook YEPP Open inschrijving!

Recent hebben wij de scope van het YEPP Leiderschapsprogramma verbreed. Opdrachtgevers gaven aan dat er behoefte is aan een dergelijke variant. Daarom is er nu ook ruimte om talent dat al binnen een organisatie aanwezig is aan het YEPP leiderschapsprogramma te laten deelnemen.

Dus ook wanneer je al voldoende talent in huis hebt, biedt YEPP nu een gerichte oplossing om talent te behouden en versneld te ontwikkelen tot de leiders van de toekomst.

328bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Maurice Sluis16-07-2019 11:08
Verbreding focus YEPP Leiderschapsprogramma

Afgelopen jaar hebben wij het YEPP - Young Executive Public Program gelanceerd. Op basis van vele gesprekken, hebben wij besloten de scope van het leiderschapsprogramma breder in te steken. Er is nu ook ruimte om talent, dat al binnen een organisatie aanwezig is, aan het YEPP leiderschapsprogramma te laten deelnemen. Verder kunnen we ook de werving en selectie van talent op ons nemen. De kandidaat treedt dan in dienst bij de opdrachtgever en neemt vervolgens deel aan het YEPP leiderschapsprogramma.

Het Young Executive Public Program (YEPP) is een maatwerk leiderschapsprogramma voor de publieke sector en kent dus nu drie varianten

286bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Maurice Sluis3-07-2019 13:13
Even voorstellen: Santje Schaap

Maurice: "Wij zijn heel blij en verheugd om te kunnen vertellen dat Santje Schaap per 1 juli bij Aardoom & de Jong gestart is als consultant binnen onze interim tak.
415bekeken
Geen reacties
Categorie: BlogNieuws
Roeli Pot19-06-2019 14:00
Inclusief werven en selecteren voor meer diversiteit

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om over te gaan van 'diversiteit' naar 'inclusiviteit'. De gedachte erachter is dat als iedereen zich nu maar inclusief gedraagt in de organisatie, het vanzelf goedkomt met de diversiteit.

Persoonlijk geloof ik daar niet in.

479bekeken
Geen reacties
Femke van der WIlk4-05-2019 15:34
Inspiratiebijeenkomst en opening Eindhoven

Donderdag 23 mei van 16.00 – 19.00 uur is ter gelegenheid van ons nieuw geopende locatie in Eindhoven de volgende inspiratiebijeenkomst met als thema: “De kracht van diversiteit en inclusie: je gaat het pas zien als je het door hebt”.

Steeds meer organisaties streven naar een cultuur van inclusie en diversiteit. De focus op ‘beperkingen’ dooft langzaam uit en daarvoor in de plaats ligt er steeds meer accent op ‘mogelijkheden’ en ‘talenten’. Ongeacht sekse, afkomst, leeftijd, gender of handicap. Dat vraagt om spannende en soms onorthodoxe keuzes.

889bekeken
Geen reacties
Maurice Sluis3-05-2019 20:11
Inspiratiebijeenkomst 'Leidinggeven aan snel veranderende organisaties' druk bezocht

Op donderdag 11 april organiseerden wij bij ons op kantoor de inspiratiebijeenkomst: 'Leidinggeven aan snel veranderende organisaties'. Organisaties kunnen in korte tijd een grote verandering doormaken. Denk daarbij aan sterke groei of krimp, maar ook aan het in korte tijd optuigen van een projectorganisatie. Hoe kun je als publieke organisatie inspelen op veranderingen in de samenleving? Wat betekent dat voor je organisatie? Wat vergt dit van je eigen leiderschap?

311bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Maurice Sluis1-05-2019 13:48
Aardoom & de Jong en Berenschot intensiveren samenwerking!

Aardoom & de Jong en Berenschot werken al een paar jaar samen op het gebied van werving & selectie van (managing) consultants. Wij zijn dan ook trots te kunnen melden dat Berenschot er voor heeft gekozen een preferred partnerschap aan te gaan.

Hans van der Molen, directievoorzitter Berenschot Groep: “Beide partijen

263bekeken
Geen reacties
Maurice Sluis10-04-2019 20:20
Wat heeft een financial nodig om een succesvolle stap te maken naar een andere sector?

Op woensdag 10 april vond de eerste netwerkbijeenkomst voor financials plaats. Te gast was Mattheus Wassenaar die werkte als bestuurder in de zorg, concerncontroller bij de rijksoverheid en als hoofddocent Public Controlling, dat verbonden is aan het Zijlstra Center, van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

316bekeken
Geen reacties
Aardoom & de Jong is in de volgende branches binnen de publieke sector actief:

Zorg

 • Ziekenhuizen
 • GGZ
 • VVT
 • Ouderenzorg
 • Jeugd

Onderwijs

 • PO
 • VO
 • MBO / ROC
 • HBO
 • WO
 • Opleidingsinstituten

ZBO's

Decentrale overheid

 • Gemeenten
 • Provincies
 • Waterschappen

Rijksoverheid

Rechtbanken

Goede doelen
Woningbouwverenigingen

Cultuur

Welzijn