Nieuwsberichten / artikelen

Maurice Sluis16-10-2019 10:22
“Waarzeggers in het onderwijs"

Donderdagmiddag 6 februari 2020 in Utrecht zal de inspiratiebijeenkomst plaats vinden met het thema “WAARZEGGERS IN HET ONDERWIJS" .

Erika Diender en Patrick Eckringa, beiden bestuurders bij Quadraam, komen naar aanleiding van hun boek 'Waarzeggers in het onderwijs' vertellen over hun besturingsfilosofie en wat besturen voor hen betekent.

99bekeken
Geen reacties
Maurice Sluis15-10-2019 14:00
HR vakmanschap in de zorg’

Donderdag 21 november 2019 is op ons kantoor Zwolle de volgende inspiratiebijeenkomst met als thema ‘HR vakmanschap in de zorg’ met Ton Leijten en Bert Roelofs als sprekers.

162bekeken
Geen reacties
Rose van der Giessen26-09-2019 10:08
Leiderschap en zelforganisatie’

Donderdag 26 september 2019 is op ons kantoor aan de Maliebaan een inspiratiebijeenkomst met als thema ‘Leiderschap en zelforganisatie’ met Frank van Dooren en Simone Woudenberg als sprekers. 

52bekeken
Geen reacties
Categorie: BlogNieuws
Maurice Sluis17-09-2019 13:53
Ook op zoek naar een directeur en/of manager ICT voor jouw organisatie?

De wereld van ICT is dynamisch en de technologische ontwikkelingen gaan snel. Medewerkers moeten mee blijven groeien

384bekeken
Geen reacties
Categorie: BlogNieuws
Maurice Sluis17-09-2019 13:29
"YEPP kwam voor mij op het perfecte moment"

Ciska Rouw, Yepper van het eerste uur, heeft haar eerste halfjaar bij een goededoelenorganisatie erop zitten. Zij kijkt terug en blikt vooruit:
“YEPP kwam voor mij op het perfecte moment

375bekeken
Geen reacties
Categorie: BlogNieuws
Roeli Pot21-08-2019 14:37
De schijf van vijf

Ik heb in de afgelopen jaren heel wat organisaties verteld over de succesvolle aanpak van het diversiteitsbeleid bij de Rabobank: Wat hebben we gedaan? Hoe hebben we het aangepakt? Wat waren onze doelen en hoe hebben we die bereikt? Alle ingrediënten van onze succesvolle aanpak vat ik vaak samen in de ‘schijf van vijf’. De schijf van vijf kennen we allemaal als een uitgebalanceerde richtlijn voor gezond eten en een gezond leven. Zo kun je de schijf van vijf voor diversiteit en inclusie ook beschouwen. Je hebt alle vijf de ingrediënten nodig om tot een gezonde uitgebalanceerde aanpak te komen die leidt tot een diverse, inclusieve en succesvolle organisatie. En dat willen we allemaal toch?

Hier is ie dan, de schijf van vijf voor diversiteit en inclusie.

566bekeken
Geen reacties
Categorie: Benoemingen
Maurice Sluis17-07-2019 11:56
Aardoom & de Jong Advies begeleidt fusietraject

Aardoom & de Jong is de partner voor adviesvraagstukken op het gebied van strategie, (top)structuur, bemensing en ontwikkeling. De afgelopen maanden hebben wij diverse organisaties mogen adviseren, waaronder twee brancheorganisaties die willen fuseren. Bij iedere adviesopdracht werken wij met een multidisciplinair team van gedreven medewerkers. Per onderdeel van het traject wordt vastgesteld welke specifieke expertise vereist wordt.

Wij willen graag inzicht geven in onze werkwijze bij dit fusietraject

427bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Maurice Sluis17-07-2019 10:36
Nu ook YEPP Open inschrijving!

Recent hebben wij de scope van het YEPP Leiderschapsprogramma verbreed. Opdrachtgevers gaven aan dat er behoefte is aan een dergelijke variant. Daarom is er nu ook ruimte om talent dat al binnen een organisatie aanwezig is aan het YEPP leiderschapsprogramma te laten deelnemen.

Dus ook wanneer je al voldoende talent in huis hebt, biedt YEPP nu een gerichte oplossing om talent te behouden en versneld te ontwikkelen tot de leiders van de toekomst.

422bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Maurice Sluis16-07-2019 11:08
Verbreding focus YEPP Leiderschapsprogramma

Afgelopen jaar hebben wij het YEPP - Young Executive Public Program gelanceerd. Op basis van vele gesprekken, hebben wij besloten de scope van het leiderschapsprogramma breder in te steken. Er is nu ook ruimte om talent, dat al binnen een organisatie aanwezig is, aan het YEPP leiderschapsprogramma te laten deelnemen. Verder kunnen we ook de werving en selectie van talent op ons nemen. De kandidaat treedt dan in dienst bij de opdrachtgever en neemt vervolgens deel aan het YEPP leiderschapsprogramma.

Het Young Executive Public Program (YEPP) is een maatwerk leiderschapsprogramma voor de publieke sector en kent dus nu drie varianten

370bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Maurice Sluis3-07-2019 13:13
Even voorstellen: Santje Schaap

Maurice: "Wij zijn heel blij en verheugd om te kunnen vertellen dat Santje Schaap per 1 juli bij Aardoom & de Jong gestart is als consultant binnen onze interim tak.
589bekeken
Geen reacties
Aardoom & de Jong is in de volgende branches binnen de publieke sector actief:

Zorg

 • Ziekenhuizen
 • GGZ
 • VVT
 • Ouderenzorg
 • Jeugd

Onderwijs

 • PO
 • VO
 • MBO / ROC
 • HBO
 • WO
 • Opleidingsinstituten

ZBO's

Decentrale overheid

 • Gemeenten
 • Provincies
 • Waterschappen

Rijksoverheid

Rechtbanken

Goede doelen
Woningbouwverenigingen

Cultuur

Welzijn