De Nieuwe Bestuurder: Goed leiderschap al ouder dan de weg naar Rome

Door: Aardoom & de Jong 30-4-2021

Categorieën
:
De Nieuwe Bestuurder,

In de klassieke Griekse oudheid werd goed leiderschap gekoppeld aan vier belangrijke eigenschappen. De deugden Verstandigheid, Moed, Gematigdheid en Rechtvaardigheid. Een leider met een uitgebalanceerde persoonlijkheid die deze deugden heeft verinnerlijkt zal succesvol zijn.
Het ontwikkelen van dit mentale repertoire vergt een lange en moeilijke weg, die vaak tegen de menselijke natuur ingaat. Het is dan ook niet voor niks dat in diezelfde tijd de democratie ontwikkeld werd, om de verleidingen van de leider tot absolute macht en het corrumperen van instituties in balans te houden. Hieruit ontwikkelde zich de scheiding der machten en in een democratie blijft het altijd zoeken naar een goede balans zoals nu ook in onze rechtstaat aan de orde is.
Hoe geef jij invulling aan zeggenschap, aan tegenkrachten en diversiteit in je eigen organisatie? Wat voor leider ben je en welke wil je worden? Wat is voor jou een goede balans tussen geven en nemen? Hoe deel jij toe wat anderen toekomt. Wanneer sta jij op als niemand anders dat doet?
Deze en andere relevante kwesties komen aan bod in het nieuwe programma “De nieuwe bestuurder”. Je krijgt nieuwe inzichten en handelingsperspectieven aangereikt. En plezier is niet verboden! 

“De Nieuwe Bestuurder” is het meest persoonlijke programma voor de volgende stap in jouw loopbaan. Graag helpen wij jou bij deze volgende stap. Meer weten over het programma? Lees het hier.

Ben je al bestuurder en wil je je verder ontwikkelen? Lees dan hier over ons ontwikkelprogramma 'De Goede Bestuurder'.