"Een crisis is een kans die je nog niet ziet"

Door: Frank van Dooren 6-5-2020

Categorie├źn
:
Blog,

"Een crisis is een kans die je nog niet ziet"

Als je nooit in je bestuurderscarrière in een crisis verzeild bent geraakt, heb je misschien wel te weinig de grenzen van je kunnen opgezocht. Echter, ook al leid je de organisatie prudent, een incident of ongeval schuilt in een klein hoekje.  Op dit soort momenten van de waarheid kun je je slecht voorbereiden. Het is deel van het werk. Wel is het belangrijk dat je je ondersteuning, - ook buiten de organisatie -  altijd goed regelt. Zodat je, ook onder druk, het overzicht houdt en verantwoorde keuzes maakt. En paradoxaal genoeg, voor fundamentele veranderingen is vaak een crisis nodig. Alleen voelt het zo nog niet; dat zie je pas achteraf. Daarom moet je blijven. Je hebt wat geleerd.

Deze en andere relevante kwesties komen aan de orde in het nieuwe programma “De goede bestuurder”. Samen met collega-bestuurders en met  ervaren begeleiding van Frank van Dooren en Prof. dr. André Wierdsma reflecteert u op de diepere lagen van uw bestuurdersvak. U krijgt nieuwe inzichten en handelingsperspectieven aangereikt. Plezier is niet verboden.

“De goede bestuurder” is het meest persoonlijke programma voor reflectie en professionalisering voor bestuurders in de publieke sector.

Meer weten over het programma? Lees het hier.