Nieuwsberichten / artikelen

Categorie: Blog
André Wierdsma6-08-2020 10:00
"If you can dream it, you can make it"

Het meritocratische gedachtengoed stelt dat de sociaal-economische positie van iemand het resultaat is/zou moeten zijn van eigen inspanning en eigen verdienste. In tegenstelling tot bijvoorbeeld aristocratie: je wiegje bepaalt waar je later terecht komt. Als je hard werkt komt het goed en verwerf je een mooie maatschappelijke positie, met uitspraken als: “If you can dream it, you can make it”,

33bekeken
Geen reacties
Categorie: BlogNieuws
Maurice Sluis23-07-2020 12:39
YEPP - Wat voor projecten doen die Yeppers?  

We krijgen geregeld vragen over de projecten die Yeppers doen. We zetten graag een aantal voorbeelden van de huidige YEPP-opdrachten op een rij zodat je wat meer gevoel krijgt bij de mogelijkheden van YEPP.

91bekeken
Geen reacties
Categorie: BlogInspiratiebijeenkomst
Rose van der Giessen14-07-2020 12:13
"Mijn datagedreven organisatie is slimmer dan ik"- Artificial Intelligence in de publieke sector: de transformatie naar datagedreven organisaties. 

Op 24 september 2020 organiseert Aardoom & de Jong de online inspiratiebijeenkomst "Mijn datagedreven organisatie is slimmer dan ik" met sprekers Maurice Fransen en Lies van Gennip

843bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
André Wierdsma10-07-2020 12:00
"Atomistisch individu of een in relaties verankerd individu" 

De laatste vier decennia is het Angelsaksische neoliberale gedachtengoed dominant geworden in de wereld. Nederland is, sinds de jaren negentig, in de richting van dit model opgeschoven, dat vaak geassocieerd wordt met individuele vrijheid, economische waarden en nadruk om concurrentie.

154bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
André Wierdsma19-06-2020 10:08
"Wat is de rol van een eindverantwoordelijke leider?"

Een eindverantwoordelijke leider heeft twee cruciale taken. Ten eerste ben je verantwoordelijk voor het zorg dragen voor de relatie tussen de organisatie en de context: externe adaptatie.

342bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Rose van der Giessen27-05-2020 15:49
In deze blog vertelt Minke hoe zij YEPP ontdekte (tijdens haar wereldreis) en hoe zij het opleidingstraject ervaart: “Ik word voortdurend uit mijn comfort zone gehaald en samen met de andere Yeppers heb ik inmiddels mooie stappen gemaakt.”
543bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Frank van Dooren20-05-2020 15:41
“Als ‘goed doen’ niet meer kan, maar ‘doen’ goed is"

Goed bestuur vraagt dat je zelfstandig beslissingen neemt. Natuurlijk zoveel mogelijk gebaseerd op overtuigende argumenten die management, medewerkers en deskundigen je aanreiken, maar uiteindelijk sta je er ‘alleen’ voor. Jij bent immers verantwoordelijk.

514bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Frank van Dooren6-05-2020 12:48
"Een crisis is een kans die je nog niet ziet"

Als je nooit in je bestuurderscarrière in een crisis verzeild bent geraakt, heb je misschien wel te weinig de grenzen van je kunnen opgezocht. Echter, ook al leid je de organisatie prudent, een incident of ongeval schuilt in een klein hoekje.

342bekeken
Geen reacties
Categorie: Nieuws
Maurice Sluis30-04-2020 9:00
Ontwikkelassessments - juist nu!

Zoals we afgelopen maand al communiceerden, zijn wij gestart met een nieuwe dienst: Assessments & Teamanalyses.

In deze bijzondere periode staat werkend Nederland voor nieuwe uitdagingen: verantwoordelijkheden veranderen, structuur moet opnieuw worden aangebracht, er moeten nieuwe vormen van afstemming worden gecreëerd en er wordt leiding gegeven op afstand.

Tegelijkertijd ontstaat er voor veel mensen ruimte in de workload en is er behoefte aan zingeving. Juist nú is het prettig toekomstgericht bezig te blijven

400bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Erica Brenninkmeijer24-04-2020 15:00
Jongeren en coronastress; waarom worstelt juist deze groep met het thuisblijven?

Door de coronacrisis ervaart bijna 70% van de werkende jongeren stress en ontevredenheid vanwege het thuiswerken. Voornamelijk de millennials die alleen wonen, missen de structuur die mensen in een gezin vaak wel ervaren. Nu het werk deels wegvalt en sociale activiteiten tot het minimum zijn beperkt neemt het gevoel van eenzaamheid toe. Dit kan tot stress leiden.

522bekeken
Geen reacties
Aardoom & de Jong is in de volgende branches binnen de publieke sector actief:

Zorg

 • Ziekenhuizen
 • GGZ
 • VVT
 • Ouderenzorg
 • Jeugd

Onderwijs

 • PO
 • VO
 • MBO / ROC
 • HBO
 • WO
 • Opleidingsinstituten

ZBO's

Decentrale overheid

 • Gemeenten
 • Provincies
 • Waterschappen

Rijksoverheid

Rechtbanken

Goede doelen
Woningbouwverenigingen

Cultuur

Welzijn