Raad van Advies & Inspiratie

De Raad van Advies & Inspiratie van Aardoom & de Jong heeft een strategische klankbordfunctie. Het doel van de Raad van Advies & Inspiratie is ons te adviseren en inspireren bij het ontwikkelen en uitvoeren van haar plannen en de realisatie van haar strategie.

Wij stellen de leden graag aan je voor:

Misa Džoljić

Misa Džoljić is hoogleraar gezondheidszorgmanagement aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Healthcare Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Tussen 2012 en 2020 was Misa rector magnificus en CEO van Nyenrode. Van 2005 tot 2012 was hij vice-decaan en lid van de Raad van Bestuur van het Academisch Medisch Centrum (AMC-UvA).

Richard Janssen

Richard Janssen is emeritus hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit Tilburg. Richard Janssen heeft ruim vijftien jaar bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg. Hij was directeur van de GGD Arnhem en Eindhoven, bestuurder van Viataal (nu Koninklijke Kentalis), bestuursvoorzitter van Mondriaan en bestuurder van Altrecht. Ook bekleedde hij bestuurlijke functies binnen de brancheorganisaties GGD Nederland en GGZ Nederland. Momenteel is hij bestuurslid van de organisatie voor zorgonderzoek ZonMw, en toezichthouder bij diverse zorgorganisaties.

Bright Richards

Bright Richards is oprichter en directeur van New Dutch Connections. Bright ontvluchtte de oorlog in Liberia en kwam in 1991 in Nederland. Hier deed hij de Toneelacademie in Arnhem en speelde hij bij diverse theatergezelschappen. Hij schreef en regisseerde zijn eigen levensverhaal en die van 2 anderen in de voorstelling ‘As I Left My Father’s House. Hij richtte met Margriet Stuurman in 2004 zijn eigen stichting New Dutch Connections op om onder andere door hemzelf ontwikkelde stukken uit te kunnen brengen, nieuwe perspectieven te bieden en te verkennen en de dialoog aan te gaan.

Eva Knies

Prof. dr. Eva Knies is als hoogleraar Strategisch Human Resource Management verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Centrale thema's in haar onderzoek zijn: strategisch Human Resource Management (SHRM); public service performance; HRM in de publieke sector (i.h.b. onderwijs en zorg); de rol van leidinggevenden in de uitvoering van HR-beleid (peoplemanagement); en duurzame inzetbaarheid.
Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close