De Goede Bestuurder

Besturen vanuit eigenheid, visie en waarden. 
Door de alledaagse drukte neem je als bestuurder vaak geen tijd voor reflectie. Wij bieden je ruimte voor zelfreflectie en professionalisering in een vertrouwelijke en veilige omgeving waar je in contact komt met andere bestuurders. We gaan met elkaar in gesprek over thema’s die voor jou en je collega’s belangrijk zijn. Wij zorgen ervoor dat je kostbare tijd waardevol wordt besteed met een sterk inhoudelijk programma en excellente procesbegeleiding. We bieden de mogelijkheid om je met collega’s uit verschillende sectoren verder te ontwikkelen in het bestuurdersvak. Wat maakt jou tot een goed bestuurder? En wat is jouw volgende stap?

Programma

In het eerste onderdeel, onder begeleiding van Frank van Dooren, staan de eigen strategische praktijkdilemma’s in relatie tot de persoonlijke ontwikkeling van de bestuurder centraal. De deelnemers brengen zelf onderwerpen in, om vervolgens met elkaar ervaringen te delen en de verdieping te zoeken op deze thema’s of dilemma’s. Wat leren we uit deze praktijkvoorbeelden over de bestuurder die je bent?

Het tweede deel van de dag besteden we aan thematische verdieping. We werken dan met Prof. dr. André Wierdsma, emeritus hoogleraar ’Organiseren en Co-creëren’  van universiteit Nyenrode, voor verbreding van het denken over thema’s in het bestuurdersvak.

In de eerste bijeenkomst gaan we in op het thema ‘Sturen moet, de toegevoegde waarde van leiderschap’. Zelforganisatie is echt iets van deze tijd, maar waar moet je als eindverantwoordelijke wel op sturen? En wat kun je onder bepaalde condities loslaten? Wat is de waarde die de bestuurder toevoegt aan de organisatie en de samenleving? Hoe geef jij vorm aan je verantwoordelijkheid? Welke opvattingen over mensen en samenwerken zijn sturend in jouw optreden? Wat past in dit opzicht bij jou en welke competenties zet je hiervoor in?

De tweede bijeenkomst heeft als thema: ‘Vrijmoedig spreken en morele moed’. Heb jij de morele moed en emotionele rijpheid om je rol goed te kunnen spelen, ook op momenten van de waarheid? Hoe creëer je een praktijk van samenwerken waarin mensen vrijmoedig durven spreken? Wat is je morele horizon als je je positie bepaalt bij een dilemma? Welke moed ondersteunende hulpbronnen gebruik je?

Het thema voor de derde bijeenkomst wordt gekozen in overleg met de deelnemers.

Begeleiding

Het programma wordt begeleid door een ervaren opleider Frank van Dooren, die ook zelf als bestuurder heeft gewerkt. Het doel van het programma is volgens Frank: "Sterker buiten komen dan je binnenkomt."

Praktische informatie

Voor wie: je bent bestuurder in de publieke sector en je wilt je samen met andere bestuurders verder ontwikkelen in het bestuurdersvak (start met min. 9 en max. 12 deelnemers).

Data en tijdstip:

Donderdag 8 juni van 10.00 tot 20.30 uur

Dinsdag 5 september van 12.30 tot 20.30 uur

Donderdag 2 november van 12.30 tot 20.30 uur.

Locatie: Aardoom & De Jong, Maliebaan 108 in Utrecht. 

Kosten: voor 3 sessies €2.475,-- ex BTW. De maaltijden zijn hierbij inbegrepen.

Contactgegevens voor vragen en aanmelden: Maurice Sluis | e-mail: sluis@aardoomendejong.nl | tel: 06-34301730

Meer informatie?

Wil jij meer informatie omtrent onze dienstverlening of wil je gewoon eens kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op!
Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close