Groeiversneller - Impact & Effectiviteit

(voorheen YEPP)
Wil je impact maken en effectiever worden in jouw werk? Heb je al wat jaren werkervaring en wil je graag een grote sprong voorwaarts maken in je ontwikkeling? Dan is De Groeiversneller écht wat voor jou! 

Het programma bestaat uit zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Niet alleen neemt je zelfkennis en zelfinzicht toe, je verbetert ook jouw interactie en communicatie met anderen. Daarnaast ga je je verdiepen in een reeks stevige inhoudelijke thema’s die het verschil maken in de publieke sector. Zo word je effectiever in je werk en wordt impact maken eenvoudiger.  

De Groeiversneller biedt een intensief en uitdagend ontwikkelprogramma van één studiejaar. Deelnemers zijn professionals en (startende) leidinggevenden met minimaal vijf jaar werkervaring die hun groei willen versnellen.

Het programma richt zich exclusief op de publieke sector en organisaties met een maatschappelijk doel. De kleine groepen van De Groeiversneller bestaan uit deelnemers met verschillende achtergronden die werken bij verschillende organisaties, dwars door de hele sector. Deze mix van achtergronden en organisaties brengt de deelnemers extra leerrendement en versnelde groei. 

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

De Groeiversneller kent een duur van één studiejaar dat is opgedeeld in twee blokken (Persoonlijke ontwikkeling en Professionele ontwikkeling) die ieder ca. 4 maanden in beslag nemen. Ieder blok bestaat uit 6 tot 8 trainingsdagen, aangevuld met online leren en intervisie. Als deelnemer kun je op twee momenten instappen: voor- en najaar. Afhankelijk van jouw instapmoment, start je met het blok Persoonlijke Ontwikkeling of Professionele ontwikkeling.

Het blok Persoonlijke ontwikkeling nodigt je uit jouw persoonlijke leerreis aan te gaan. Die reis begint met een talenten- en drijfverentest. Vervolgens zoom je in op jouw levensscript en welke patronen daar deel van uitmaken – en hoe je die kunt doorbreken om effectiever te zijn. In de resterende modules verbeter je jouw gesprekstechnieken, leer je feedback geven en ontvangen, ga je op zoek naar jouw favoriete invloedstijl, leer je afstemmen op de ander en hoe om te gaan met weerstand. Zodat je meer impact kunt maken. 

Tijdens het blok Professionele Ontwikkeling maak je kennis met verschillende inhoudelijke onderwerpen die spelen in het publieke domein; je legt daarbij steeds de link naar jouw dagelijkse praktijk. Jouw werkomgeving vormt de basis voor de trainingen in dit blok, zodat jij (en jouw organisatie) verder kunt professionaliseren. Een belangrijke werkvorm is Innovation Consultancy, waarbij je samen met jouw groep op zoek gaan naar innovatiemogelijkheden voor uitdagingen die spelen in jouw organisatie.

Action Learning

Centrale methodiek van De Groeiversneller is action learning; deze garandeert een hoog rendement voor de deelnemers. Het  betekent dat wij niet of nauwelijks doceren en dat jij niet achterover kunt leunen. Voorafgaand aan iedere trainingsdag vragen we je bepaalde theorie te bestuderen, zodat we tijdens de trainingsdagen zoveel mogelijk aan de slag kunnen met de vertaalslag naar de praktijk, naar jouw praktijk. Dit geldt voor beide blokken. 
Daarnaast vliegen we regelmatig uit voor leerervaringen met meer impact. Zo werken we bijvoorbeeld in de natuur, in een escaperoom en met dieren. Beleven, ervaren en reflecteren zijn belangrijke waarden bij Action Learning.

Tijdsinvestering

Ben je enthousiast geworden over De Groeiversneller, dan ben je vast benieuwd hoeveel tijd het vraagt om jouw persoonlijke en professionele groei te versnellen. Je kunt uitgaan van deze tijdsinvestering: 

  1. De Groeiversneller is een korte, maar intensieve leerervaring: reken op één trainingsdag per 2 à 3 weken gedurende een studiejaar; 
  2. Daarnaast neem je deel aan 6 intervisie-bijeenkomsten in twee verschillende groepssamenstellingen waarin je elkaar feedback geeft op situaties of dilemma’s waar je in de praktijk tegenaan loopt;
  3. Iedere trainingsdag vraagt ca. 3 tot 4 uur voorbereidingstijd – dit is ook afhankelijk van wat je al weet over het thema van de trainingsdag; 
  4. Het oefenen of experimenteren met gedrag of inhoud - als follow up van een trainingsdag – vindt plaats in jouw dagelijkse praktijk. Dit vraagt dus geen extra (privé) tijd.  

Je kunt op drie manieren deelnemen aan De Groeiversneller – Impact & Effectiviteit:

  1. Detachering: je solliciteert bij Aardoom & de Jong en wij detacheren jou voor de periode van één jaar bij een organisatie in de publieke sector. Soms is aan deze detachering een concrete vacature gekoppeld, maar dit hoeft niet: ook zonder vacature kun je reageren op deze eerste Groeiversneller-variant. Je solliciteert dan open voor De Groeiversneller. Werkend bij jouw opdrachtgever, volg je het Groeiversneller-programma;
  2. Werving & Selectie: regelmatig bieden we vacatures aan waar een organisatie De Groeiversneller aan heeft toegevoegd. Deze vacatures zijn extra aantrekkelijk voor mensen die toe zijn aan een volgende stap in hun loopbaan én tegelijkertijd hun groei een extra boost willen geven. Je treedt dan in dienst van de betreffende organisatie (in de meeste gevallen met een jaarcontract) en volgt daarnaast het programma; 
  3. Open inschrijving: je werkt al bij een organisatie in de publieke sector of bij een organisatie met een maatschappelijk doel en je bent op zoek naar een programma waarmee je jouw groei kunt versnellen. 

Meer informatie?

We vertellen je graag meer over het programma! Neem contact op met Patricia Kruisbrink.
Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close