De Nieuwe Bestuurder

Het meest persoonlijke programma voor de volgende stap in je loopbaan.
Je hebt al mooie stappen gemaakt in je loopbaan en je bent nu op een plek waar je door jouw kennis, ervaring en persoonlijke kwaliteiten je rol als directeur of senior manager uitstekend vervult. Mogelijk denk je al een tijdje na over wat jouw vervolgstap zou kunnen zijn. Ben je eraan toe en past het bij jou om de eindverantwoordelijke functie te vervullen? Welke kwaliteiten heb je daarvoor in huis? Wat voor type bestuurder zou je zijn? En weet je wat je moet doen om deze stap te kunnen zetten? In het programma De Nieuwe Bestuurder staat het maken van de stap van directeur of senior manager naar bestuurder centraal. Wij bieden je de begeleiding van ervaren bestuurders en consultants van Aardoom & de Jong, zodat je ontdekt wat voor jou de beste volgende stap in je carrière is, en wat ervoor nodig is om die stap te maken.

Het programma bestaat uit persoonlijke begeleiding en twee plenaire sessies

Startgesprek: eerste coachinggesprek
Het programma start met het eerste persoonlijke coachinggesprek met Frank van Dooren of Clemens Blaas. In dit uitgebreide gesprek staat centraal waar je op dat moment staat en wat je persoonlijke vraag is waarmee je het programma ingaat. Deze leervraag op hoofdlijnen neem je vervolgens mee naar de plenaire, thematische sessies en zal aangescherpt worden door de bevindingen uit de ontwikkelscan.

Ontwikkelscan
De ontwikkelscan is maatwerk en bedoeld om jouw ontwikkelpotentieel in kaart te brengen, specifiek gericht op de competenties voor het vervullen van de bestuurdersfunctie. Hierdoor weet je welke aspecten van jouw functioneren nog versterkt kunnen worden en krijg je aanbevelingen om daarmee gericht aan de slag te gaan. Aan de hand van de scan volgt een gesprek waarin je kunt sparren om jouw leervraag aan te scherpen en de aanzet te maken voor jouw persoonlijke ontwikkelplan.

Eerste plenaire avondsessie onder begeleiding van Frank van Dooren en Clemens Blaas
Bestuurder zijn is een vak. Als eindverantwoordelijke ben je het boegbeeld van de organisatie en ook een kompas vanuit moreel perspectief. Samen verdiepen we het inzicht in wat de rol van bestuurder inhoudt. Waarin verschilt deze rol van jouw rol als directeur? Waarom streef je het na deze stap te maken? In dit programmaonderdeel verdiepen we ons in de rol van bestuurder en delen (voormalig) bestuurders uit verschillende sectoren binnen de publieke sector hun ervaringen.

Tweede plenaire avondsessie onder begeleiding van Frank van Dooren en Clemens Blaas
Inzicht in je competenties. Welke kwaliteiten breng je mee om de rol van bestuurder te vervullen? Waarin heb je nog stappen te zetten? Wat is jouw persoonlijke visie op leiderschap die je in je loopbaan hebt ontwikkeld? In dit programmaonderdeel staan je persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal. Richting de beste stap voor jou. We voeren het eerlijke gesprek over wat voor jou de beste vervolgstap is. Waar word je gelukkig van? Ben je klaar voor de eindverantwoordelijke functie? Of is een andere stap het beste voor jou? En hoe zet je die volgende stap?

Tweede coachinggesprek
In het tweede coachinggesprek bespreek je met Frank van Dooren of Clemens Blaas jouw persoonlijke inzichten uit de ontwikkelscan en de thematische sessies. Op dit moment heb je een goed beeld van je (potentiële) bestuurderstalent en ook op aspecten die je nog kunt ontwikkelen. Hierover voeren we samen de dialoog en duiden we de volgende stap.

Adviesgesprek met een consultant werving en selectie
Tot slot, biedt Aardoom & de Jong voor iedere deelnemer kosteloos een persoonlijk eindgesprek aan met een senior consultant om de kansen en mogelijkheden voor jouw vervolgstap te bespreken.

Praktische informatie

Voor wie: je vervult nu de functie van directeur of senior manager en je wilt graag onderzoeken of de stap naar de bestuurdersrol bij je past (max. 12 deelnemers).

Wanneer: je kunt op ieder moment in het jaar instromen voor de coaching gesprekken en ontwikkelscan (data en tijdstip in overleg). Vervolgens neem je deel aan de plenaire bijeenkomsten. 

Data plenaire bijeenkomsten: dinsdag 18 april en dinsdag 6 juni 2023.

Tijdstip plenaire bijeenkomsten: van 16.30 tot 21.00 uur (inclusief diner). 

Locatie: het kantoor van Aardoom & de Jong aan de Maliebaan 108 in Utrecht.

Kosten: € 2475,-- ex BTW. De maaltijden zijn hierbij inbegrepen.

Contactgegevens voor vragen en aanmelden: Maurice Sluis | e-mail: sluis@aardoomendejong.nl | tel: 06-34301730

Begeleiding

Het programma wordt begeleid door Frank van Dooren en Clemens Blaas, die zelf als bestuurder hebben gewerkt. Nicoliene de Bruijne begeleidt de deelnemers door de ontwikkelscan. Daarnaast delen senior consultants van Aardoom & de Jong hun kennis over het maken van carrièrestappen binnen de publieke sector.
Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close