De Nieuwe Toezichthouder

Waarde toevoegen door jezelf te zijn
Je denkt al enige tijd na of een toezichthoudende rol bij je past en je wilt graag ontdekken hoe jij vanuit die rol echt iets kunt betekenen voor een organisatie. Je wilt graag ontdekken wat jouw persoonlijke bijdrage is voor het goed functioneren van een Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen. Welke kwaliteiten heb je daarvoor in huis? Wat voor soort toezichthouder zou je willen en kunnen zijn? En weet je wat je moet doen om deze stap te kunnen zetten? 

In het programma De Nieuwe Toezichthouder staat toezichthouden vanuit persoonlijke waarden en kwaliteiten centraal. Aardoom & de Jong gelooft dat een divers team mensen, met verschillende achtergronden en persoonlijkheden, bijdraagt aan het goed functioneren van een RvT/RvC. Je hoeft dus niet in een specifiek profiel te passen om mee te doen aan dit programma. Oprechte interesse en intrinsieke motivatie vinden wij het meest belangrijk. Wij willen je handvatten meegeven om een toezichthoudende positie op een waardevolle manier in te vullen, zodat je ook echt kunt bijdragen aan de doelstelling van de organisatie.

Het programma bestaat uit persoonlijke begeleiding en twee plenaire sessies

Wij bieden je maatwerk 1 op 1 begeleiding en inspirerende, interactieve bijeenkomsten, zodat je ontdekt wat jouw toegevoegde waarde in een RvT/RvC kan zijn en wat ervoor nodig is om die stap te maken. Het programma bestaat uit persoonlijke begeleiding (coaching en TMA) en plenaire sessies: 

Startgesprek: eerste coachinggesprek
Het programma start met het eerste persoonlijke coaching gesprek. In dit uitgebreide gesprek staat centraal waar je op dat moment staat en wat je persoonlijke vraag is waarmee je het programma ingaat. Deze leervraag op hoofdlijnen neem je vervolgens mee naar de Talenten en Motivatie Analyse, de plenaire sessies en vervolggesprekken 1 op 1. 

Drijfveren Analyse
Met een gedegen Drijfveren Analyse brengen we je talenten, aandachtspunten en ontwikkelpotentieel in kaart, specifiek gericht op de competenties voor het vervullen van een toezichthoudende rol. Aan de hand van de analyse volgt een gesprek, waarin je kunt sparren over jouw persoonlijke profiel en leerdoelen. Hierdoor weet je welke kwaliteiten je in huis hebt en krijg je een advies mee voor jouw persoonlijke ontwikkelpunten om je profiel als (startend) toezichthouder te versterken.

Plenaire sessies 
Een toezichthoudende rol vervullen heeft meerdere facetten. In interactieve sessies verdiepen we samen het inzicht in wat de rol inhoudt en gaan we in gesprek rond thema’s, die belangrijk zijn in het toezichthouden. We bespreken het belang van maatschappelijke betrokkenheid, reflecterend vermogen, en een goed gevoel bij het krachtenveld en relaties met stakeholders. Het gaat ons daarbij niet zozeer om de theorie maar om de persoonlijke aspecten. Wij zijn ervan overtuigd dat de persoon van de toezichthouder doorslaggevend is. Past de rol bij je? En hoe zou je deze invullen? Wat voor soort organisatie past dan het best bij je? 

Tweede coachinggesprek
In het tweede coaching gesprek bespreek je jouw persoonlijke inzichten uit de TMA en de thematische sessies. Op dit moment heb je een goed beeld van je persoonlijke profiel als toezichthouder en heb je zicht op de aspecten die je nog kunt ontwikkelen. Hierover voeren we samen de dialoog en duiden we de volgende stap.

Adviesgesprek met een consultant werving en selectie
Tot slot, biedt Aardoom & de Jong iedere deelnemer een persoonlijk adviesgesprek aan met een senior consultant om de kansen en mogelijkheden voor een toezichthoudende rol te bespreken. 

Begeleiding

Het programma wordt begeleid door Nelleke Vogel, Nicoliene de Bruijne, Frank van Dooren en Clemens Blaas, die ieder onderdelen van het programma verzorgen. Daarnaast delen senior consultants van Aardoom & de Jong hun kennis over het solliciteren naar een toezichthoudende rol binnen het publieke domein. 

Praktische informatie

Voor wie: je gaat starten of je wilt je oriënteren op je eerste toezichthoudende rol binnen het publieke domein. Ook als je al in een RvT/RvC zit en je wilt verdiepen in je rol. (max. 12 deelnemers).

Data plenaire bijeenkomsten: donderdag 20 april en dinsdag 13 juni 2023.

Tijdstip plenaire bijeenkomsten: 16.00 tot 20.30 uur met diner (inloop vanaf 15.30).

Data en tijdstip coaching gesprekken en ontwikkelscan: individueel, in overleg. 

Locatie: het kantoor van Aardoom & De Jong aan de Maliebaan 108 in Utrecht

Kosten: € 2475,-- ex BTW. 

Contactgegevens voor vragen en aanmelding: Maurice Sluis  via sluis@aardoomendejong.nl of 06-34301730

Vragen of aanmelden?

Voor vragen over het programma of voor je aanmelding kun je contact opnemen met Maurice Sluis.
Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close