Assessments

Aardoom & de Jong ontzorgt opdrachtgevers bij het totale proces van werving & selectie en ontwikkelvraagstukken. Wij verzorgen assessments in diverse vormen, zodat je nog beter inzicht krijgt in de karakteristieke kenmerken van kandidaten en deelnemers.

De uitvoering van de assessments wordt verzorgd door ervaren en de meest persoonlijk betrokken assessoren. Zij beschikken over grondige kennis en zijn gedegen gesprekspartners voor opdrachtgevers en kandidaten.

Selectie-assessment

Vaak leidt een gedegen selectieprocedure tot die ene, uiteindelijke kandidaat die alles in huis lijkt te hebben voor de vacante positie. En soms leiden sollicitatiegesprekken tot interessante ontmoetingen met mensen die veel te bieden hebben, maar ook nog iets lijken te missen. Het kan daarom meerwaarde hebben de gesprekscyclus te voltooien met een selectie-assessment. Dit is een optionele laatste stap voor gegronde besluitvorming tot aanstelling.

In ons selectie-assessment onderzoeken we of de kandidaat daadwerkelijk over de dieperliggende drijfveren beschikt die nodig zijn voor succesvol functioneren en of het juiste niveau van capaciteiten aanwezig is. Door verschillende instrumenten en methodieken te combineren krijgen we een beeld van karaktereigenschappen, gedrag dat verwacht kan worden, het ontwikkelniveau van competenties en samenwerkingsstijl. De informatie uit het assessment kan vervolgens benut worden om te zorgen voor duurzaam succesvol functioneren in de nieuwe rol.

Ontwikkelassessment

Met een persoonlijkheids- en competentieanalyse brengen we het ontwikkelpotentieel in kaart. We maken inzichtelijk bij welke stijl van aansturing iemand goed gedijt en we brengen advies uit over passende ontwikkelingsgerichte interventies. Zo nodig doen we concrete voorstellen omtrent coachingsvraagstukken, training of scholing. Op grond van dit (zelf)inzicht begint de kandidaat, bewust van sterktes en aandachtspunten, aan de nieuwe opgaven of kan de samenwerking met nieuwe handvatten worden vervolgd

Zo kan het zijn dat, na een intensieve en zorgvuldige selectieprocedure, het voor alle betrokkenen van belang is dat de samenwerking tussen werkgever en werknemer constructief van start gaat en duurzaam succesvol is. Om dat mogelijk te maken is het functioneel inzicht te hebben in de sterktes, aandachtspunten, ontwikkelmogelijkheden en begeleidingsbehoeften van de (nieuwe) werknemer. 

360 graden feedback

De 360 graden feedback is een instrument dat uitspraak doet over de vaardigheden, capaciteiten, persoonlijkheid, motivatie en andere werkgerelateerde kenmerken die worden gekoppeld aan de competenties waar een toezichthouder, bestuurder, directeur, manager en professional aan dient te voldoen. Hierin wordt meegenomen hoe de deze persoon zichzelf ziet, maar ook hoe je als persoon overkomt op anderen in je directe omgeving.

Begeleiding

De begeleiding van de assessments en de teamanalyses wordt door Nicoliene de Bruijne gedaan. Nicoliene is Associate Partner bij Aardoom & de Jong. Zij studeerde
Maatschappelijk werk & Dienstverlening en Bedrijfskunde. Ze werkte in HR- managementfuncties bij profit- en non-profitorganisaties. Ze beschikt over brede ervaring in de begeleiding van individuen en groepen bij werkgerelateerde vraagstukken. In 2008 zette zij haar eigen bureau Inolesco op. In 2020 sloot zij zich aan bij Aardoom & de Jong.
Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close