360 graden feedback

De 360 graden feedback is een instrument dat uitspraak doet over de vaardigheden, capaciteiten, persoonlijkheid, motivatie en andere werkgerelateerde kenmerken die worden gekoppeld aan de competenties waar een toezichthouder, bestuurder, directeur, manager en professional aan dient te voldoen. Hierin wordt meegenomen hoe de deze persoon zichzelf ziet, maar ook hoe je als persoon overkomt op anderen in je directe omgeving.

Waarom is 360 graden feedback interessant voor jou?

360 graden feedback is gebaseerd op competentiemanagement. Competenties bestaan uit gedragsvoorbeelden die belangrijk zijn om succesvol jouw functie als toezichthouder, bestuurder, directeur, manager en professional te kunnen uitvoeren. Deze methode is een manier om accurate feedback te krijgen over jouw gedrag en houding in je dagelijkse werk.

360 graden feedback is een eenvoudig te gebruiken instrument om sterke en minder sterke competenties in beeld te brengen. Door het verschil te analyseren tussen het beeld dat je zelf hebt en het beeld dat anderen van je hebben, krijg je een helder inzicht in eventuele ontwikkelpunten. 

Wij zetten 360 graden feedback in als evaluatiemoment (zoals bijvoorbeeld een herbenoeming van een bestuurder) of een praktisch startpunt voor een persoonlijk ontwikkelingsplan. Je vraagt dan online feedback op belangrijke competenties, bijvoorbeeld aan het directie- of managementteam en stakeholders. 

Het is van belang dat de beoordelaars een goed beeld hebben van degene die beoordeeld wordt. Dit kunnen bijvoorbeeld collega’s zijn, leidinggevenden, ondergeschikten of (interne) klanten. Door deze manier van evalueren wordt een betrouwbaar beeld gegeven over het functioneren van de bestuurder.
 

Hoe gaat het concreet in zijn werk?

  • Via de online tool vraagt een toezichthouder, bestuurder, directeur, manager en professional aan mensen uit zijn of haar (werk)omgeving feedback op belangrijke competenties. 
  • Door de verschillende percepties van alle ondervraagde personen te combineren wordt een compleet beeld verkregen van de beoordeelde persoon;
  • Vanuit de ontvangen feedback kan de evaluatie plaatsvinden en/of kan je aan de slag gaan met eventuele ontwikkelpunten.

Begeleiding

De begeleiding van de assessments en de teamanalyses wordt door Nicoliene de Bruijne gedaan. Nicoliene is Associate Partner bij Aardoom & de Jong. Zij studeerde
Maatschappelijk werk & Dienstverlening en Bedrijfskunde. Ze werkte in HR- managementfuncties bij profit- en non-profitorganisaties. Ze beschikt over brede ervaring in de begeleiding van individuen en groepen bij werkgerelateerde vraagstukken. In 2008 zette zij haar eigen bureau Inolesco op. In 2020 sloot zij zich aan bij Aardoom & de Jong.
Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close