Bruggenbouwers

Om complexe maatschappelijke vraagstukken zoals gedegen onderwijs, preventieve gezondheidszorg, veiligheid, goede jeugdzorg, vluchtelingenopvang en duurzaamheid aan te pakken, is multidisciplinair samenwerken een must. Of je als organisatie nu samenwerkt in een partnerschap, alliantie of ketensamenwerking:
samen bereik je méér.

Strategisch samenwerken in de publieke sector is echter niet vanzelfsprekend. Driekwart van de beoogde samenwerkingen mislukt. Redenen te over: cultuurverschillen, weerstand tegen verandering, een disbalans in “halen” en “brengen”, onduidelijke afspraken of tegengestelde verwachtingen. Samenwerkingsverbanden die onvoldoende aandacht hebben voor dit soort aspecten, lopen het risico te stagneren of te mislukken. Goede procesbegeleiding vergroot de kans op succes enorm.

Met Bruggenbouwers adviseert en begeleidt Aardoom & de Jong leiders van organisaties met een maatschappelijke taak om de wederzijdse belangen in kaart te brengen, een gedeelde ambitie op te stellen en samenwerkingsafspraken te maken. We werken daarbij zoveel mogelijk met het aanwezige talent in de organisaties. Ook kunnen we expertise en/of menskracht vanuit ons uitgebreide netwerk van bestuurders en professionals inzetten.

Als houvast tijdens het samenwerkingstraject gebruiken we een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan. Per situatie bekijken we wat er daadwerkelijk nodig is; we werken altijd op maat. Kernwoorden van onze aanpak zijn: momentum, draagvlak, structuur en reflectie. Uit ervaring weten we dat samenwerking dan ook echt van de grond komt. 
 

Ben jij op dit moment bezig met een strategische samenwerking die niet verder komt dan praten en goede bedoelingen of dreigt te mislukken? Wil je advies over welke vorm het best past bij jouw samenwerking? Of wil je een samenwerking vanaf het allereerste begin goed aanpakken? Doe dan een beroep op Bruggenbouwers! 

Vanuit Aardoom & de Jong houden wij ons bezig met samenwerkingsvraagstukken in het onderwijs, het sociaal domein, de overheid, veiligheid, justitie, de zorg, de goede doelen-branche en de overige  publieke sector. Met ons strakke procesmanagement, modelmatig werken en voortdurende reflectie op de samenwerkingsrelatie helpen we jouw organisatie graag op weg naar een succesvolle samenwerking.

Meer weten over advies en procesbegeleiding bij samenwerkingsvraagstukken?

Neem dan contact op met Philippe de Jong.

Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close