Strategisch Talent Management

De consultants van Aardoom & de Jong ondersteunen organisaties in de publieke sector bij hun personeelsmanagement. We hebben onze jarenlange expertise en ervaring gebundeld en uitgewerkt tot een vernieuwende methodiek die organisaties ondersteunt bij toekomstbestendig talentmanagement: Strategisch Talent Management (STM).

Eind vorige eeuw begon het nadenken over talent en maakten veel organisaties een start met Strategische Personeelsplanning (SPP). Deze planning richtte zich voornamelijk op het ontwikkelen van managementtalent (management development). Oftewel: het ontdekken van talenten in de organisatie die de potentie hebben zich te ontwikkelen tot teammanager, afdelingsmanager of manager van een divisie. Jarenlang was deze invalshoek afdoende. Het adagium was immers: managers sturen medewerkers aan en zorgen zo - hiërarchisch - voor het behalen van resultaten voor organisaties.

Vandaag de dag is de rol van managers volledig veranderd en draait het strategisch niet langer om enkel managementtalent. Organisaties en managers leggen steeds meer nadruk op het faciliteren en coachen van teams. Teams zijn steeds vaker zelfsturend of zelforganiserend en medewerkers werken in multidisciplinaire teams in korte sprints aan het bereiken van resultaten. In de praktijk vervullen medewerkers daarbij wisselende rollen, mede op basis van hun competenties en talenten. Met andere woorden: talentmanagement gaat al lang niet meer om management development, maar om het strategisch ‘managen’ (organiseren en ontwikkelen) van alle talenten in een organisatie.

Met behulp van een uitgekiende Human Capital Scan, een praktische STM-methodiek en een drietal compacte workshops met het MT, ontdek je als organisatie welke competenties noodzakelijk zijn om je ambities en strategische doelen voor de toekomst te realiseren. Daarnaast stel je concreet vast:  

  • Wat op basis van de strategie de “competenties van de toekomst” zijn voor jouw organisatie;
  • Welke talenten je al in huis hebt met de juiste competenties;
  • Welke medewerkers je kunt ondersteunen bij de ontwikkeling van hun competenties; 
  • Welke competenties nog ontbreken, dus welke talenten je nog moet werven.

De STM-methodiek van Aardoom & de Jong zorgt voor een solide basis voor een Plan van Aanpak waarmee jouw organisatie direct aan de slag kan om toekomstbestending talentmanagement vorm te geven. 

Onze persoonlijke werkwijze

Onze werkwijze kenmerkt zich als persoonlijk, pragmatisch, praktisch en vlot. Het is met de juiste prioritering in het leiderschap al mogelijk om binnen drie tot vijf maanden een basis te leggen voor STM. De uitkomsten van het STM-traject fungeren vervolgens als een praktische kapstok voor de ontwikkeling van toekomstig HRM-beleid. 

Dit kun je verwachten van onze STM-begeleiding: we doen een intensieve intake, bepalen samen de scope van het project en gaan op verfrissende wijze samen met het HR-team en het lijnmanagement aan de slag om STM uit te werken.

Aardoom & de Jong is een bureau dat altijd ‘op maat’ en pragmatisch werkt, resultaten behaalt door te ‘partneren’ (intensief samenwerken met opdrachtgevers) en veel aandacht besteedt aan de borging – zodat je als organisatie toekomstbestendig wordt en succesvol blijft in een snel veranderende omgeving. 

Meer informatie?

Meer weten over onze in de praktijk geteste methodiek en onze dienstverlening op het gebied van Strategisch Talent Management? Neem contact op met René Leermakers of Anna van der Giessen. 
Aardoom & De Jong B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close