Werving & Selectie

Aardoom & de Jong stelt zich tot doel de publieke sector te verbeteren. Dit bereiken we door op persoonlijke wijze toezichthouders, bestuurders, directeuren, managers en professionals te bemiddelen. Dit doen we voor functies in dienstverband en op interimbasis. Wij werken vanuit onze kantoren in Utrecht, Zwolle en Eindhoven.

Persoonlijk en voortvarend

Onze werkwijze is efficiënt en doortastend. Vakkundig in het werving- en selectieproces en inhoudelijk bekend met thema’s binnen de publieke sector. De samenwerking is persoonlijk en voortvarend. In de werving en selectie werken we altijd met het vier-ogen-principe.

Proactieve search & social media

Waar mogelijk kiezen we voor eigentijdse methodieken ter ondersteuning van het selectieproces. We staan bekend als zeer actieve searchers binnen en buiten onze netwerken. We benaderen potentiële kandidaten vanuit zowel de publieke sector als het bedrijfsleven. In aanvulling op het zoeken in ons gekwalificeerde eigen bestand zetten we op professionele wijze social media in.

Diversiteit, werving en selectie

Bij het zoeken naar nieuwe medewerkers streven steeds meer organisaties naar diversiteit. Diverse teams presteren over het algemeen beter. Een diverse en inclusieve organisatie zorgt voor een goede aansluiting van de dienstverlening op de vragen en behoeften van klanten. 

Werken aan diversiteit en inclusie vraagt om het maken van bewuste keuzes. Het willen én durven bewandelen van andere wegen. Aardoom & de Jong beschikt over de expertise om organisaties meer divers en inclusief te maken en te houden.

Groot netwerk voor werving en selectie publieke sector

Door de verschillende achtergronden van onze consultants beschikken wij over een wijdvertakt, branche-overstijgend netwerk. Aardoom & de Jong is actief in de volle breedte van de publieke sector. Wij werken onder andere voor zorgorganisaties, woningcorporaties, onderwijsinstellingen, ZBO’s, gemeenten, goede doelen en andere organisaties met een maatschappelijke taak.

Videopresentaties

In onze procedures maken wij ook gebruik van videopresentaties, waarin kandidaten middels een video-opname van 30-60 seconden zichzelf introduceren.

Assessment

Aardoom & de Jong kan adviseren en faciliteren bij het inzetten van assessments tijdens de procedure. Het is zowel mogelijk om een uitgebreid (ontwikkel)assessment in te zetten bij de geplaatste kandidaat als het afnemen van online assessments tijdens het selectietraject van de kandidaten.

Pre-employment screening en referentiecheck

Wij checken de integriteit van de nieuwe medewerker door middel van een pre-employment screening. Dit betreft de verificatie van de hoogst genoten opleiding en ID-bewijs. Daarnaast winnen wij in overleg referenties in.

Wij zijn gespecialiseerd in werving & selectie (vast en interim) voor het publieke domein op diverse niveaus:

Toezichthouders & Commissarissen
Bestuur & Directie
Management & Professionals
Data, Digital & ICT
Aardoom & de Jong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close